Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Miért verik szét az országomat, ha nincs helytartó? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1951)

Valezius 07-06-2007 09:05

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107889)
Helytartó előtt is megtették, hogy 24 órában jelen voltak, úgyhogy ezt továbbra se tudom így ebben a formában valósként elkönyvelni. Aki jó játékos akart lenni, az óránként felkelt 1-1 percre, aztán visszaaludt.

No, hát köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, nem sikerült meggyőzni arról, hogy hátrányban lennének a nem vipesek, ha rá akarják szánni azt a napi 24 órát, ami ahhoz kell, hogy kiélezett országokkal jelen lehessenek a topban, mint a helytartóval rendelkezők. Ha valaki ennyi időt nem akar rászánni a játékra, akkor más stratégiát választva nem a topban, hanem más régiókban tud gond nélkül játszani, akár napi 1 belépéssel is.

Látom elsiklottál a hozzászólásom felett.
A helytartó csak azt csinálja, amit én, de sokkal gyorsabban, ezért a nemvipes igenis hátrányban van.
Tegyük föl, tudom, hogy rengetni vagy lopni fognak kör végén, a ht ki tudja pakolni az el nem férő seergeket is, elvben én is kitudnám.
De 3-4mp alatt KÉPTELESÉG eladni őket. Akárhány ablakod is van.
Ha viszont kv előtt be vannak készítve a kitöltött ablakok, akkor talán sikerülhet, de akkor meg elmegy 1piacbelépő. És ha mégse akkor rengetnek, hanem a következő körben, akkor ezt megint meg kell csinálni.
Míg a ht csak 1belépőt használ el.

Fefe013 07-06-2007 09:18

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 107890)
Látom elsiklottál a hozzászólásom felett.
A helytartó csak azt csinálja, amit én, de sokkal gyorsabban, ezért a nemvipes igenis hátrányban van.
Tegyük föl, tudom, hogy rengetni vagy lopni fognak kör végén, a ht ki tudja pakolni az el nem férő seergeket is, elvben én is kitudnám.
De 3-4mp alatt KÉPTELESÉG eladni őket. Akárhány ablakod is van.
Ha viszont kv előtt be vannak készítve a kitöltött ablakok, akkor talán sikerülhet, de akkor meg elmegy 1piacbelépő. És ha mégse akkor rengetnek, hanem a következő körben, akkor ezt megint meg kell csinálni.

Egyetértek, ezek a jelentősebb károk:
ht-vel "csak" épületek és 1 piac,
ht nélkül, épületek és egységek, /lehet, h 1 piac se, lehet,h több, de az érdekelne a legkevésbé/

Ati 07-06-2007 09:25

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 107890)

Ez is csak szervezés kérdése, nem szükséges külön piacra menned, hogy bekészítsd a seregeket. Előre be tudod készíteni (pl egy előző piacralépéskor kinyitott ablakba), és csak akkor mész piacra, amikor ténylegesen kell.

Megintcsak figyelés, szervezés, és idegek kérdése.

Egyedül a +2 piac, ami plusz lehet, dehát ennyi plusz minimum jár.

Ati 07-06-2007 09:29

Persze félreértés ne essék, nem lebeszélni szeretnék ezzel bárkit is a VIP tagságról. :) Különösen most nem, hogy olyan modulok előkészítése történik a napokban, amik az eddiginél sokkal több erőforrást igényelnek. És sajnos bármennyire is hangoztatják sokan, hogy ők ingyen kapnak enni, ingyen neteznek, ingyen laknak, ahol laknak, ingyen közlekednek, ingyen kaptak tévét stb, a számítástechnikai erőforrások beszerzése és fenntartása még valahogy nem tartozik ebbe a bűvös ingyenes kategóriába. :)

otto500 07-06-2007 10:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107893)
Egyedül a +2 piac, ami plusz lehet, dehát ennyi plusz minimum jár.

szerintem ha találnánk egy elfogadható érvet ami valóban plusz, az is "ennyi plusz minimum jár" kategóriába esne.:p:D

laci 07-06-2007 10:12

Quote:

Originally Posted by otto500 (Post 107896)
szerintem ha találnánk egy elfogadható érvet ami valóban plusz, az is "ennyi plusz minimum jár" kategóriába esne.:p:D

Szvsz volt itt elég elfogadható érv, csak Ati megint az ördög ügyvédjét játssza ;)

Ati 07-06-2007 10:16

Quote:

Originally Posted by laci (Post 107898)
Szvsz volt itt elég elfogadható érv, csak Ati megint az ördög ügyvédjét játssza ;)

Ami elhangzott, az mind a reflexeidet, idegrendszeredet stb kímélő, alvásodat, kényelmedet segítő tényező volt.

A +2 piac leszámolásával, ami viszont mindeképp kell kompenzációnak, hiszen adott esetben a helytartó olyan esetben is el tudja lőni a piacodat, amikor normál, felelősségteljes játék mellett nem mennél piacra. (Például eladni 3 katonát.)

laci 07-06-2007 10:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107900)
Ami elhangzott, az mind a reflexeidet, idegrendszeredet stb kímélő, alvásodat, kényelmedet segítő tényező volt.

A +2 piac leszámolásával, ami viszont mindeképp kell kompenzációnak, hiszen adott esetben a helytartó olyan esetben is el tudja lőni a piacodat, amikor normál, felelősségteljes játék mellett nem mennél piacra. (Például eladni 3 katonát.)

Azért ez utóbbit be lehet állítani, és elég határozottan ott a figyelmeztetés, hogy fokozottan figyeljünk a ht beállításaira, mert nagy marhaságokat képes művelni.

Ami az első mondatodat illeti: a vip-el jár egy sor kényelmi szolgáltatás, ami nyilván (nevében is benne van) egyet jelent a leírtakkal.

Viszont az egyértelmű, hogy a ht megkönnyíti a játékot (képez, tekercset ír, elad, varázsol, és ami nagyon fontos, bepakol a klánraktárba), és ha valami megkönnyíti a játékot, akkor számomra evidens, hogy ha az a valami nincs, akkor a játék nehezebb lesz, mint vele (bocs a nyakatekert fogalmazásért :o). Azaz a ht-vel jobbak a túlélési feltételek, mint nélküle.

laci 07-06-2007 10:24

Későn reagáltam a topicra, nem várom el, hogy most miattam újrakezdjük, és utána egyenként mindenkivel végigfuss a meneten, Ati, leírtam a véleményemet, ezzel kécc :)

Ati 07-06-2007 10:25

Quote:

Originally Posted by laci (Post 107902)
Viszont az egyértelmű, hogy a ht megkönnyíti a játékot (képez, tekercset ír, elad, varázsol, és ami nagyon fontos, bepakol a klánraktárba), és ha valami megkönnyíti a játékot, akkor számomra evidens, hogy ha az a valami nincs, akkor a játék nehezebb lesz, mint vele (bocs a nyakatekert fogalmazásért :o). Azaz a ht-vel jobbak a túlélési feltételek, mint nélküle.

Nyilván, hiszen nem kell marhaságokkal foglalkoznod, azt figyelgetned, hogy egy seregeladáshoz be legyen készítve 8 különböző ablak, hogy arra kattinthass, amire épp kell. Nem is az volt a kérdés, hogy kényelmesebb-e, és több időd marad-e a konkrét stratégiára, ha vipes vagy, mert evidens, hogy igen.

All times are GMT +1. The time now is 04:49.