Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Web szerkesztés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=149)

Steve 10-20-2006 18:21

ez a problem:
nálam google.co.hu

Ati 10-20-2006 18:22

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 36383)
ez a problem:
nálam google.co.hu

No de ez...

Előreveszi a magyar oldalakat, mert bizti abban akarsz keresni. És mivel EGYETLEN magyar oldal címében van ez a kifejezés, ezért elöl van... Ennek semmi köze a spec karakterekhez, ennek ahhoz van köze, hogy más magyar oldalra ez a kifjezés nem jellemző. Ha egy keresőben csak Te vagy benne, akkor első helyen leszel. ;) Keresd a nemzetközi oldalak között, és valahol iszonyat hátul lesz az oldal.

Steve 10-20-2006 18:28

„exit page”: 1–10., összesen: kb. 111 000 magyar nyelvű találat. (0,32 másodperc)

pl van ilyen magazin, stb...

Megjegyezném hogy semmi közöm a webszerkesztéshez, sajna ebben a félévben végülis leadtam azt az órám, és nem tudom igaz-e, de ha más nem, érdekes véletlen:)

Ati 10-20-2006 18:48

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 36386)
„exit page”: 1–10., összesen: kb. 111 000 magyar nyelvű találat. (0,32 másodperc)

pl van ilyen magazin, stb...

Megjegyezném hogy semmi közöm a webszerkesztéshez, sajna ebben a félévben végülis leadtam azt az órám, és nem tudom igaz-e, de ha más nem, érdekes véletlen:)

Ez esetben ezek az oldalak vannak nagyon rosszul megcsinálva keresők szempontjából, mert megelőzi az összes angol nyelvű.

Normál keresés mellett (nem helyi speciális magyar beállítások) ez az oldal az első 200 találatban nincs benne, tovább lusta voltam most kézzel keresgélni. Van valami progi, ami megnézi hanyadik ténylegesen, de most ehhez lusta vagyok. ;)

Nekrolord 10-20-2006 19:55

Akkor most mi is van???
Egy átlagos magyar egy átlagos google.co.hu-val megtalálja elsőre az oldalt. Tehát ha jól választja meg a kulcsszavakat, akkor megelőzi az összes másik oldalt. Nem ez a lényeg? Vagy nem jól látom?

Ati 10-20-2006 20:02

Quote:

Originally Posted by Nekrolord (Post 36414)
Akkor most mi is van???
Egy átlagos magyar egy átlagos google.co.hu-val megtalálja elsőre az oldalt. Tehát ha jól választja meg a kulcsszavakat, akkor megelőzi az összes másik oldalt. Nem ez a lényeg? Vagy nem jól látom?

Más magyar oldal nem használja ezeket a kulcsszavakat, így nincs mit megelőznie.

(Off: sose értettem miért nem a rendes google-t használják emberek, miért jó a "google", esetleg "google.com" helyett 2, vagy 6 karakterrel többet begépelni? :D)

Steve 10-20-2006 20:05

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 36417)

(Off: sose értettem miért nem a rendes google-t használják emberek, miért jó a "google", esetleg "google.com" helyett 2, vagy 6 karakterrel többet begépelni? :D)

Én pölö azért mert nemtok angolul:p :D

Nekrolord 10-20-2006 20:17

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 36417)

Értem...
OFF:
Azért Ati, mert a firefox ezt hozza be kezdőoldalnak... :p
Legalábbis asszem...

Ati 10-20-2006 20:25

Quote:

Originally Posted by Nekrolord (Post 36422)
Értem...
OFF:
Azért Ati, mert a firefox ezt hozza be kezdőoldalnak... :p
Legalábbis asszem...

A kezdőoldal állítható. :) Nem is értem miért nem a Hódító az. :P :D

Csokibácsi 10-20-2006 20:28

Az a google.co.hu már csak google.hu (még él a régi cím is).
Ha az ember annyit gépel be, hogy google, akkor első ízben a google.hu-ra jut.
Miután rányom a Google.com in English (http://www.google.com/ncr) linkre, utána jut az eredeti google.com-ra.
Menjetek pl. horvát proxyn keresztül a google-ra, a google.hr-en találjátok magatokat.

All times are GMT +1. The time now is 18:27.