Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Szövisegítség földszerzésnél. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1202)

kg-- 06-06-2007 11:03

Nem tetszik

Sajnálom, de nem értek egyet már az alapindok feltételezett súlyával sem, ami nagyjából így hangzik, hogy egy jól szervezett szövinek így könnyebb együtt maradni, és ezért lenne fontos a rugalmasabb vagy egyenlőbb földosztás.

Én eddig úgy láttam, hogy egy jól szervezett szövi a jelenlegi szabályok mellett is együtt tud maradni, ha akar. A változtatási javaslatok többsége éppen azt segíti elő, hogy egy rosszul (kevésbé jól-) szervezett szövi is könnyebben együtt maradjon.
Én szeretem, ha érezhető különbség van jó és rossz (vagy legyen jó és jobb :) ) játékos/szövi között. Úgy hamarabb eldőlnek a dolgok. (Akár nyertes, akár vesztes vagyok, mindenképpen előnyösebb a gyorsabb befejezés.)
Wand példája szöviszintre vetítve azt jelenti, hogy egy szöviháborúban hiába kapják le az egyik tagot, "könnyebben" egységben marad (vagy egybe hozható) az áldozat szövije is. Ha a jó és a jobb közötti különbség nem jön ki élesebben, a háború elhúzódik (tartalék fogy, stb.).

Általánosságban gondolom, de a konkrét esetre is igaznak tartom: minden olyan szabály, ami azt eredményezi, hogy "nehéz" legyen elérni egy "ideális" állapotot, az jó. Mert a jobbaknak jobban fog sikerülni.
És a konkrét példa nem irreális nehézségről szól. A szövetség egyben tartása nem lett nehezebb az évek során az alsóbb szinteken.

Killer 06-06-2007 13:00

Quote:

Originally Posted by kg-- (Post 101547)
Sajnálom, de nem értek egyet már az alapindok feltételezett súlyával sem, ami nagyjából így hangzik, hogy egy jól szervezett szövinek így könnyebb együtt maradni, és ezért lenne fontos a rugalmasabb vagy egyenlőbb földosztás.

Én eddig úgy láttam, hogy egy jól szervezett szövi a jelenlegi szabályok mellett is együtt tud maradni, ha akar. A változtatási javaslatok többsége éppen azt segíti elő, hogy egy rosszul (kevésbé jól-) szervezett szövi is könnyebben együtt maradjon.
Én szeretem, ha érezhető különbség van jó és rossz (vagy legyen jó és jobb :) ) játékos/szövi között. Úgy hamarabb eldőlnek a dolgok. (Akár nyertes, akár vesztes vagyok, mindenképpen előnyösebb a gyorsabb befejezés.)
Wand példája szöviszintre vetítve azt jelenti, hogy egy szöviháborúban hiába kapják le az egyik tagot, "könnyebben" egységben marad (vagy egybe hozható) az áldozat szövije is. Ha a jó és a jobb közötti különbség nem jön ki élesebben, a háború elhúzódik (tartalék fogy, stb.).

Általánosságban gondolom, de a konkrét esetre is igaznak tartom: minden olyan szabály, ami azt eredményezi, hogy "nehéz" legyen elérni egy "ideális" állapotot, az jó. Mert a jobbaknak jobban fog sikerülni.
És a konkrét példa nem irreális nehézségről szól. A szövetség egyben tartása nem lett nehezebb az évek során az alsóbb szinteken.

dehogynem lett!nem is olyan régen:p

Killer 06-06-2007 13:04

egyébként nekem a Synk ötlete is tetszik,de a Kutyué is jó!:D
viszont abban is látok realitást,hogy túlkönnyítés lenne:D
ezen alaposan el kell rágódnom egy darabig!

Dus 06-06-2007 14:23

én nekem olyan ötletem lenne,hogy:
a foglalt föld 50%(vagy valamennyi) aszerint legyen szétosztva,hogy ki mennyi sereget küldött.(hány %-át a seregnek)
Ezen felül a maradék 50%-ot pedig oszhassa szét aki támad.
pl.:
x támad és üt 100 hekit akkor:
y(szövije) a sereg 20% küldte akkor ő 50*0.2+annyi heki földet kapjon amennyit beállított neki a támadó.(pl. 10% ot akkor 50*0.1 hekit kapjon még)
z(másik szövije) a sereg 30% küldte akkor ő 50*0.3+annyi földet kapjon amennyit beállított neki a támadó(pl. 30% ot akkor 50*0.3 hekit kapjon még)
p(szövije) a sereg 10% küldte akkor ő 50*0.1+annyi hekit kapjon amennyit beállított neki a támadó(pl. 15% ot akkor + 50*0.15 hekit kap még)
x meg a sereg 40% át küldte tehát ő 50*0.4 hekit+annyi hekit kap amennyit beállított(pl. 45% akkor még 50*0.45 hekit kapjon)

persze lehet állítani még a %-on,meg meglehet határokat a adni a támadó által adható %-nál...

Vélemények?

Kutyuleee 06-06-2007 14:30

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 101573)
én nekem olyan ötletem lenne,hogy:
a foglalt föld 50%(vagy valamennyi) aszerint legyen szétosztva,hogy ki mennyi sereget küldött.(hány %-át a seregnek)
Ezen felül a maradék 50%-ot pedig oszhassa szét aki támad.
pl.:
x támad és üt 100 hekit akkor:
y(szövije) a sereg 20% küldte akkor ő 50*1.2+annyi heki földet kapjon amennyit beállított neki a támadó.(pl. 10% ot akkor 50*1.1 hekit kapjon még)
z(másik szövije) a sereg 30% küldte akkor ő 50*1.3+annyi földet kapjon amennyit beállított neki a támadó(pl. 30% ot akkor 50*1.3 hekit kapjon még)
p(szövije) a sereg 10% küldte akkor ő 50*1.1+annyi hekit kapjon amennyit beállított neki a támadó(pl. 15% ot akkor + 50*1.15 hekit kap még)
x meg a sereg 40% át küldte tehát ő 50*1.4 hekit+annyi hekit kap amennyit beállított(pl. 45% akkor még 50*1.45 hekit kapjon)

persze lehet állítani még a %-on,meg meglehet határokat a adni a támadó által adható %-nál...

Vélemények?

elsőre is a szorzókat gyorsan módositsd mert picit jóval több heki jön majd így mint amennyit ütöttek. Nekem amúgy nem tetszik az ötlet

Dus 06-06-2007 14:45

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 101576)
elsőre is a szorzókat gyorsan módositsd mert picit jóval több heki jön majd így mint amennyit ütöttek. Nekem amúgy nem tetszik az ötlet

ha valaki máshogy gondolja a szorzókat akkor azt írja ,hogy szerinte mennyinek kéne lenni,és ne azt,hogy módosítsam:)

Valezius 06-06-2007 15:00

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 101581)
ha valaki máshogy gondolja a szorzókat akkor azt írja ,hogy szerinte mennyinek kéne lenni,és ne azt,hogy módosítsam:)

Anélkül, hogy bármit is hozzátennék, cseréld ki az 1.45-öt 0,45-re
Ugye x*1,45>x, és ha már magyarok vagyunk, akkor használd tizedesVESSZŐT

Dus 06-06-2007 15:03

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 101590)
Anélkül, hogy bármit is hozzátennék, cseréld ki az 1.45-öt 0,45-re
Ugye x*1,45>x, és ha már magyarok vagyunk, akkor használd tizedesVESSZŐT

hmm...igaz,sőt minden 1 egész valamennyit 0 egész valamennyire kellene cserélni:)...ki is cserélem:)

Valezius 06-06-2007 15:27

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 101595)
hmm...igaz,sőt minden 1 egész valamennyit 0 egész valamennyire kellene cserélni:)...ki is cserélem:)

úgy gondoltam :p

Dus 06-06-2007 19:18

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 101607)
úgy gondoltam :p

így viszon kijavítva tetszik az ötlet,ha nem ird meg ,hogy miért sztem és akkor még lehet,hogy lehet rajta valamit javítani:)

All times are GMT +1. The time now is 08:44.