![]() |
Nem tetszik
Sajnálom, de nem értek egyet már az alapindok feltételezett súlyával sem, ami nagyjából így hangzik, hogy egy jól szervezett szövinek így könnyebb együtt maradni, és ezért lenne fontos a rugalmasabb vagy egyenlőbb földosztás.
Én eddig úgy láttam, hogy egy jól szervezett szövi a jelenlegi szabályok mellett is együtt tud maradni, ha akar. A változtatási javaslatok többsége éppen azt segíti elő, hogy egy rosszul (kevésbé jól-) szervezett szövi is könnyebben együtt maradjon. Én szeretem, ha érezhető különbség van jó és rossz (vagy legyen jó és jobb :) ) játékos/szövi között. Úgy hamarabb eldőlnek a dolgok. (Akár nyertes, akár vesztes vagyok, mindenképpen előnyösebb a gyorsabb befejezés.) Wand példája szöviszintre vetítve azt jelenti, hogy egy szöviháborúban hiába kapják le az egyik tagot, "könnyebben" egységben marad (vagy egybe hozható) az áldozat szövije is. Ha a jó és a jobb közötti különbség nem jön ki élesebben, a háború elhúzódik (tartalék fogy, stb.). Általánosságban gondolom, de a konkrét esetre is igaznak tartom: minden olyan szabály, ami azt eredményezi, hogy "nehéz" legyen elérni egy "ideális" állapotot, az jó. Mert a jobbaknak jobban fog sikerülni. És a konkrét példa nem irreális nehézségről szól. A szövetség egyben tartása nem lett nehezebb az évek során az alsóbb szinteken. |
Quote:
|
egyébként nekem a Synk ötlete is tetszik,de a Kutyué is jó!:D
viszont abban is látok realitást,hogy túlkönnyítés lenne:D ezen alaposan el kell rágódnom egy darabig! |
én nekem olyan ötletem lenne,hogy:
a foglalt föld 50%(vagy valamennyi) aszerint legyen szétosztva,hogy ki mennyi sereget küldött.(hány %-át a seregnek) Ezen felül a maradék 50%-ot pedig oszhassa szét aki támad. pl.: x támad és üt 100 hekit akkor: y(szövije) a sereg 20% küldte akkor ő 50*0.2+annyi heki földet kapjon amennyit beállított neki a támadó.(pl. 10% ot akkor 50*0.1 hekit kapjon még) z(másik szövije) a sereg 30% küldte akkor ő 50*0.3+annyi földet kapjon amennyit beállított neki a támadó(pl. 30% ot akkor 50*0.3 hekit kapjon még) p(szövije) a sereg 10% küldte akkor ő 50*0.1+annyi hekit kapjon amennyit beállított neki a támadó(pl. 15% ot akkor + 50*0.15 hekit kap még) x meg a sereg 40% át küldte tehát ő 50*0.4 hekit+annyi hekit kap amennyit beállított(pl. 45% akkor még 50*0.45 hekit kapjon) persze lehet állítani még a %-on,meg meglehet határokat a adni a támadó által adható %-nál... Vélemények? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ugye x*1,45>x, és ha már magyarok vagyunk, akkor használd tizedesVESSZŐT |
Quote:
hmm...igaz,sőt minden 1 egész valamennyit 0 egész valamennyire kellene cserélni:)...ki is cserélem:) |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 08:44. |