View Full Version : V6 szávszélesség problémák
Panaszkodtak néhányan a képek miatt, mobil vagy betárcsázós kapcsolat esetén nagyon lassan töltődik le egy oldal. Javaslatom: a képek minőségéből vissza kell venni, a 80%-os tömörítés helyett bőven elég 20%, így a ~80 kilobájtos képek mérete a tizedére csökken.
http://kepfeltoltes.hu/view/060806/f_men__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Az alsó kép a butított:D
Szerintem eszméletlen ronda az alsó, kár ezzel elrontani az amúgy igencsak szépre (szerintem) sikeredett grafikákat. A böngésződ ezeket úgyis csak egyszer tölti be, utána már cache-ből megy a következő alkalommal.
Szerintem eszméletlen ronda az alsó, kár ezzel elrontani az amúgy igencsak szépre (szerintem) sikeredett grafikákat. A böngésződ ezeket úgyis csak egyszer tölti be, utána már cache-ből megy a következő alkalommal.
Szépek és nagyok. Egy mobiltelefonban mekkora cache van? (A 29 kép már közel 2,5 MB). Nem szeretnék minden alaklommal szabizni, ha egy-két napig nem vagyok gépközelben. A nem vip orikat wapról nem érem el...
Szépek és nagyok. Egy mobiltelefonban mekkora cache van? (A 29 kép már közel 2,5 MB). Nem szeretnék minden alaklommal szabizni, ha egy-két napig nem vagyok gépközelben. A nem vip orikat wapról nem érem el...
Valaki említette, hogy esetleg a képeket lehessen mobil-net miatt kikapcsolni, de nem jutott el ez a gondolat olyan formába, hogy a fórumon téma nyíljon neki, úgyhogy nem sokakat érinthet. Az semmiképp nem megoldás, hogy ma, amikor már mobilneten is 384k letöltési sebesség van, akkor a képeket butítgassuk.
Valaki említette, hogy esetleg a képeket lehessen mobil-net miatt kikapcsolni, de nem jutott el ez a gondolat olyan formába, hogy a fórumon téma nyíljon neki, úgyhogy nem sokakat érinthet. Az semmiképp nem megoldás, hogy ma, amikor már mobilneten is 384k letöltési sebesség van, akkor a képeket butítgassuk.
hol van 384K? jó esteben 150k asszem :D
a 3G még netm tört be minenhová..
Az semmiképp nem megoldás, hogy ma, amikor már mobilneten is 384k letöltési sebesség van, akkor a képeket butítgassuk.
Mintahogy az sem, hogy extra költségekbe verjem magam, ha az eddigi játékélményt szeretném kapni a Hódítóban. (szélessávú mobilcsomag előfizetése, cégvezetés rábeszélése nagyobb monitor beszerzésére, ami ráadásul el sem fér az íróasztalon...)
hol van 384K? jó esteben 150k asszem :D
a 3G még netm tört be minenhová..
Már a vodának is van ilyenje, nem csak a többieknek. Sőt, még többe se kerül.
Már a vodának is van ilyenje, nem csak a többieknek. Sőt, még többe se kerül.
sőt még olcsóbb is mint a többié, épp csak nemárt hozzá egy 3G-s teló is.. :)
Valaki említette, hogy esetleg a képeket lehessen mobil-net miatt kikapcsolni
Vagy lehessen butított képeket használni.
En vodanettel jatszok javareszt, es egyszeruen a bongeszobe kiszedem a kepek megjeleniteset..es igy be se tolti..bar igy most pl. az IE-vel nem latom a villogo menuket ott az "Orszagod" menupont felett, mivel az is egy kép...
En vodanettel jatszok javareszt, es egyszeruen a bongeszobe kiszedem a kepek megjeleniteset..es igy be se tolti..bar igy most pl. az IE-vel nem latom a villogo menuket ott az "Orszagod" menupont felett, mivel az is egy kép...
Pont ez a bibi. Ha letiltom a képeket (firefox, opera mini), akkor a pergamen is eltűnik, s a fekete betű fekete háttéren egy kissé olvashatatlan.
Pont ez a bibi. Ha letiltom a képeket (firefox, opera mini), akkor a pergamen is eltűnik, s a fekete betű fekete háttéren egy kissé olvashatatlan.
Hopsz, ez volt a másik topicban? Akkor itt a magyarázat hozzá, valóban ezért fekete a háttér.
Témánál maradva: akinek ez gondot okoz, az jelezze, megfelelő igény esetén lehet róla szó, ha csak 2 embert érint, akkor ott marad a kijelölgetés.
Hopsz, ez volt a másik topicban? Akkor itt a magyarázat hozzá, valóban ezért fekete a háttér.
Témánál maradva: akinek ez gondot okoz, az jelezze, megfelelő igény esetén lehet róla szó, ha csak 2 embert érint, akkor ott marad a kijelölgetés.
nem csak kettőt érint...
Elég ha itt jelzem vagy írjak a supportnak? Ma megint elutazom 4-5 napra és kifejezetten PDA-n tudom elérni a két orimat... Sokkal kényelmetlenebb az új arculattal PDA-n használni... A régi milliószor jobb volt! Bocs eltelt 4-5 nap, de egy cseppet sem változott az akkori véleményem... Sőt... :(
Sokkal kényelmetlenebb az új arculattal PDA-n használni...
hát spec kényelmesebbnek sokkal kényelmesebb... megnyitom a menüt egy fülön, és a másikon behozza amit manipulálni vagy nézni akarok. ha a képeket nem kéne letölteni ahhoz hogy használható legyen...
hát spec kényelmesebbnek sokkal kényelmesebb... megnyitom a menüt egy fülön, és a másikon behozza amit manipulálni vagy nézni akarok. ha a képeket nem kéne letölteni ahhoz hogy használható legyen...
Na persze, csak eddig a teljes oldalt egyben (szélesség) láttam, most meg akárhogy állítom a képernyőt egyik oldalt nem látom a másiktól... :( stb.
Elég ha itt jelzem vagy írjak a supportnak? Ma megint elutazom 4-5 napra és kifejezetten PDA-n tudom elérni a két orimat... Sokkal kényelmetlenebb az új arculattal PDA-n használni... A régi milliószor jobb volt! Bocs eltelt 4-5 nap, de egy cseppet sem változott az akkori véleményem... Sőt... :(
Remélem nem gondolod komolyan, hogy a mai világban, amikor egyre nagyobb felbontású monitorokat dobnak hozzá az emberhez, amikor a telefonon is egyre nagyobb felbontásban tudsz webezni, akkor a régi pda-k kis felbontását vegyük alapul. Ez nonszensz. Azokkal is működik, maximum görgetned kell. Minden régebbi tipusú eszközzel nem tudunk kompatibilisek lenni, a jó látványt azért elrontani, hogy azoklehessünk, hiba volna.
Sávszélesség problémák terén úgy látom, hogy elsősorban a fejlécek jelentik a problémát, ha minden menüponton végigmész, akkor az 2,2Mega. A többi képet úgyis csak egyszer tölti le a böngésző, utána cacheből mutatja, így az nem jelent akkora adatforgalmat.
Felmerült a kevésbé esztétikus képek megjelenítése, ha mobilnetet használ az ember. Ezzel valóban lehetne alkalmanként 1,5Megát nyerni kb. (Ez has szám, mert még nem csináltam meg a kisebb képeket. :))
Mobil netezőktől más észrevétel? (Az, hogy pda-n görgetni kell, más kategória, azt gondolom, hogy ezzel nem tudunk foglalkozni.)
Öööö, eddig 3 embertől jöt hozzászólás ebben a témában. Ha ennyi az összes érdeklődés, akkor ezzel kár bonyolítani a játékot. Képminőség-rontó programokat a legtöbb mobil-net-szolgáltató ad, amivel a kép minősége minden weboldalon egységesen romlik, ezzel csökkentve a forgalmat.
Továbbra is ennyi az érdeklődés? Azt hiszem, hogy ezt a topicot hamarosan érdeklődés hiányában csukom, és megyünk tovább a következő témára...
üdv.
én lennék a 4., akit érintene a téma. vodanetem van ugyancsak, és az új designe miatt vmi hihetetlen forgalomnövekedés van, az a 2.5 mega az rengeteg (!), képek kiszedésével meg nagyon ronda a gém.
szóval én is támogatnám valamiféle megoldás eszközölését, esetleg beállításnál kis boxnál beikszelni, hogy legyenek-e azok a fejléc képek, meg az egyéb fölösek, vagy ne?
köszönöm a figyelmet
*Ákos*
Sziasztok!
Csak egy észrevétel, hátha valakinek hasznos.
Ha egyszer úgy nyitod meg a böngészőt ( én a régi és sokat szidott ie-t használom ), hogy nincsenek letiltva a képek, akkor csak egyszer kell megnyitnod így, és ha nem lépsz el a hodito.hu-ról, akkor automatikusan visszatölti a pergament úgy is, ha a képek le vannak tiltva, akárhány országba lépsz is be...
A felső képeknél még nem próbáltam, igazából az nem elengedhetetlen része a játéknak.
Ugyanez az angol változatnál is működik, a románban nem játszom. :)
Akár, aki lusta volt regisztrálni. :)
Remélem nem gondolod komolyan, hogy a mai világban, amikor egyre nagyobb felbontású monitorokat dobnak hozzá az emberhez, amikor a telefonon is egyre nagyobb felbontásban tudsz webezni, akkor a régi pda-k kis felbontását vegyük alapul. Ez nonszensz. Azokkal is működik, maximum görgetned kell. Minden régebbi tipusú eszközzel nem tudunk kompatibilisek lenni, a jó látványt azért elrontani, hogy azoklehessünk, hiba volna.
Szia!
Nem gondolom! Mivel jelenleg a piacon lévő legfejlettebb PDA-t használom! (Qtec 9000!) Felbontása 640x480... De ezt már korábban is írtam vagy 2-3 helyen...
UI: Semmi másért nem használok PDA-t 3 éve csak azért, hogy a HÓDÍTÓ-val tudjak bárhol, bármikor játszani! (Persze ha már megvan sokminden másra is használom, de ezért kezdtem el használni!) Mivel a topic-ot lassan bezárod nem fűzök hozzá többet!
A "Beállítások" menüpont "Vegyes" füle alá bekerült egy "Mobil-Internet" szekció, ahol a képek minőségét le lehet rontani. Ez a beállítás az adott böngészőre vonatkozik, országodat máshonnan (például munkahely) továbbra is rendesen meg tudod nézni. Ha valakinek több országa van, akkor elég egyszer beállítani a rontott képminőséget, abban a böngészőben onnantól így jelennek meg a képek.
Nem szép. Sőt, kifejezetten csúnya. :)
Viszont napi egyszeri menü-végiglátogatás mellett, átlagos cache-elési beállításokkal kb 2 mega forgalmat lehet spórolni.
Csak azoknak ajánlom, akiknek ez tényleg ennyire számít, mert nagyon csúnya lesz tőle minden, és normál net mellett semmi szükség arra, hogy valaki rontott képminőséget használjon.
A mobil netezőknek valamit valamiért: kisebb forgalom, de sokkal csúnyább fejlécek.
Ati énis tudok említeni vagy 4-5 embert aki mobilról mondjuk mini operával szokott hoditozni csak nem irnak itt mindig.
Mondjuk ez szerintem evidens, hisz aki sokat használja mobilról a netet az valszeg nem ül sokat a gép előtt tehát ezt a forumot se olvassa olyan gyakran. Szerintem ez lehet az egyik ok az érdeklődés hiányának;)
Énis jobban örülnék egy butitott mobilos változatnak, mert ugyan még nem használtam az újat /telefonelhagyások.../ de nem szeretnék napi sokszor 2,5megát letöltögetni feleslegesen amikor a telefonban nem igazázán tudok gyönyörködni...
Ati énis tudok említeni vagy 4-5 embert aki mobilról mondjuk mini operával szokott hoditozni csak nem irnak itt mindig.
Mondjuk ez szerintem evidens, hisz aki sokat használja mobilról a netet az valszeg nem ül sokat a gép előtt tehát ezt a forumot se olvassa olyan gyakran. Szerintem ez lehet az egyik ok az érdeklődés hiányának;)
Énis jobban örülnék egy butitott mobilos változatnak, mert ugyan még nem használtam az újat /telefonelhagyások.../ de nem szeretnék napi sokszor 2,5megát letöltögetni feleslegesen amikor a telefonban nem igazázán tudok gyönyörködni...
Hmm? Jobban örülnél neki? Épp egy bejegyzéssel feljebb írtam, hogy kész......................
:o Sohatöbbet nem fogok több mint egy órát nyitva hagyni itt topicot, mert még vmikor délután nyitottam meg és erre már itt is a válasz:D
*pirul*
sokkal csúnyább fejlécek.
Nem is csúnyábbak :p Cserébe tényleg baromi gyorsak, köszönöm minden mobilos játékos nevében.
Ezek szerint működik is, szuper. :) Ha bármi észrevétel van még ezzel kapcsolatban, az most jöhet, ha nincs, akkor zárom ezt a témát is, hogy minél kevesebb nyitott megbeszélnivaló maradjon.
Nagyon jó, köszönjük!
Megkaphatjuk az angolban is vagy az odébb lesz?
Nagyon jó, köszönjük!
Megkaphatjuk az angolban is vagy az odébb lesz?
Ezt a funkciót esztétikai szempontból csak a Hódítóba tettük be.
Úgy látom ezzel kapcsolatban sincs más reakció, akkor ez is kész. :)
vBulletin® v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.