PDA

View Full Version : készlet-halmozás

Pages : [1] 2 3

Half
01-27-2006, 10:40
Szerintem egy idő után sokat ront a játék érdekeségén, hogy inkább arról szól, hogy valaki hogyna termel(esetleg lop csal:D) sok sok pénzt amit valamiylen modon eltárol.
Szerintem földarányosan bekéne vezetni egy limitet, hogy ne lehessen akármennyi pénzt, tekit... tartani az orsázgban.
Esetleg ami szerintem jó ötlet, hogy a piacok száam ahtározná meg, hogy menni érétkü áruja lehet az illetőneka piacon. És mondjuk a raktárban lennének a tekercsek vagya könyvtárakban.
Tudom ez angyon emgváltoztaná a játékot, de hiszne ne legyünk konzervativak a változás jó.
Ez megoldana több próblémát
1/A beszükültség
sok sok termelő ori
dinamikusabb lenne a jááték
nem???:)

Phoenix
01-27-2006, 10:44
Hát én még az 1/A ban nem jártam, de sztem ez gázos lenne az alsóbb szinteken is, mert ha tönkreteszik az országod, akkor legalább van miből újjáépítened, ha van kint a piacon cuccod, de mondjuk egy hadisra teljesen kiélezett országba elég nehéz lenne ha még egy csomó piacot is építeni kellene:eek:

LotR
01-27-2006, 10:50
Részben szerintem korlátozva van azáltal hogy mekkora mennyiségű arany lehet az országodba.
Én inkább a tekik kopását tenném véletlenné ,mert abban tárolnak horribilis összegeket, korlátozás és kár nékül..
Persze felmerül bennem a kérdés ,hogy megdolgozott érte mért ne legyen hozzá joga? Másnak is van lehetősége erre..

Phoenix
01-27-2006, 10:54
a másik meg ez...sztem eleget szenved vele, hogy annyit megírjon, akkor miért is ne?? :) :P

Half
01-27-2006, 10:58
Hát ihgen itt jön be egy kérdés.
Mi legyen a játék célja
Sunyiba regeljenek az emberek 5-6 orit termeljenek teki csináljanak bankot egyesitsék a pénzt...
Aztán aki nem tölt el félévet szintén pézn csinálással annak verjék tönkre az oriját nyugodtan. Szal csak akkor lehess jó ha életed végéis gyüjtesz...
Vagy
az számítson mennyire tudsz támadni harcolni trükközni jól bontasz. Azt a kevés pénzt ami rendelkezésedre áll hogyan tudod kihasználni.
És ha a könyvtárak mint teki raktárak müködnének akkor nem lenne gond az sem hogy Tekiben tartod a pénzed hisz nem tudnának akármenyit azért bő lenne ez a limit minden könyvtár pár ezer teki mindenből mondjuk. és pénz az lenne minden piac 10-100milla.
ez szerintme sokkal jobb. Mert ez a lentebbi játékot is érdekesebbé tenné és 1/A-s játékot is megváltoztatná
és mondjuk minden piacért 100 millát tarthatsz a piacon mondjuk ezt jobban kikéne dolgozni, de az ötletett mindenképp jónak találom

Half
01-27-2006, 11:00
a másik meg ez...sztem eleget szenved vele, hogy annyit megírjon, akkor miért is ne?? :) :P

Igen csak érted a nem jó , mert vaalki szenved ezzel de ha jó akarok lenni nekem is szenvednem kell ezzel szla mindenkinek ezzel kell szenvednie szal egy szenvedés lesz a játék...

itt a Játék egyenlő pénz. ha elég sok pénzed van igazából bárkit leversz.(kb majdnem nem 100% igaz, de fogjuk rá)

Phoenix
01-27-2006, 11:07
Mi legyen a játék célja
Sunyiba regeljenek az emberek 5-6 orit termeljenek teki csináljanak bankot egyesitsék a pénzt...
Aztán aki nem tölt el félévet szintén pézn csinálással annak verjék tönkre az oriját nyugodtan. Szal csak akkor lehess jó ha életed végéis gyüjtesz...

ebben igazad van, de mondjuk sztem annak több értelme lenne, ha nem ilyenből állna a játék, hanem tényleg az igazi harcokból és lopásopkból, stb, és nm abból, hogy na termeljek ezerrel, mert úgy mindenkit kinyírok :P

Half
01-27-2006, 11:09
ebben igazad van, de mondjuk sztem annak több értelme lenne, ha nem ilyenből állna a játék, hanem tényleg az igazi harcokból és lopásopkból, stb, és nm abból, hogy na termeljek ezerrel, mert úgy mindenkit kinyírok :P

Aham ezt modnom én is, de a de szót nem értme hisz végig egyet értesz:) msot nem láttom a különbésget segitesetek:D

LotR
01-27-2006, 11:09
Jól látod ,de szerintem ez érdek is egyeseknek, hamár olyan jó akarsz lenni csináld,
és szerintem eltúlzod a dolgot, mert van aki tekit ír, van aki fosztogat, van aki lopkod, van aki termel, de mindenki pénzt halmoz fel...
Van aki 200 hektáron, és van aki lassan felfelé haladva, de az egész játék arról szól hogy pénzt állíts elő( szerezz, termelj..stb) a fennáló költségeid fedezésére...
Tedd fel magadnak a kérdést mért háboruzól? MÉrt esel neki más országoknak?
Szerintem a válasz mert sok pénze van az illetőnek és megpróbálom elvenni...

Kisbér
01-27-2006, 11:10

Ehhez nem kell 5-6 ori. Te mondjuk a 4. szinten vagy, regelsz egy orit az 5-re. Felépítesz 199 hekire egy gnómot, mondjuk 80 könyvtárral, némi bankkal, hogy meglegyen a tekercsíráshoz a lé, és otthagyod egészen addig, ameddig újrafordulsz. Ez jó esetben 4000 kört jelent. Az 1,6 millió tekercs. Nah, most ezt számold ki, hogy mennyi pénz.... 2e/db-al számolva 3.2 milliárd.
Pusztán annyi a dolgod, hogy valamelyik cimbiddel regisztrálsz egy gnómot, ellopatod vele a tekercseket, törlöd a termelő gnómodat, lelépsz az 5. szintre (2)-el, visszalopod a haver orijától a tekercset.

És máris 3.2 milliárddal indulsz neki újra a csoportrendszernek, ami jó esetben elég is bőven az egészre!

És nem kell csinálnod érte semmit sem... Kb hetente bemész megnézni, hogy minden okés-e, meg küldöd a VIP-et neki...

És full legális (az egy másik kérdés, hogy etikus-e :D)

Ezt mindenki meg tudja csinálni. Mégis kevesen csinálják (pl én sem)...

Half
01-27-2006, 11:15
Ehhez nem kell 5-6 ori. Te mondjuk a 4. szinten vagy, regelsz egy orit az 5-re. Felépítesz 199 hekire egy gnómot, mondjuk 80 könyvtárral, némi bankkal, hogy meglegyen a tekercsíráshoz a lé, és otthagyod egészen addig, ameddig újrafordulsz. Ez jó esetben 4000 kört jelent. Az 1,6 millió tekercs. Nah, most ezt számold ki, hogy mennyi pénz.... 2e/db-al számolva 3.2 milliárd.
Pusztán annyi a dolgod, hogy valamelyik cimbiddel regisztrálsz egy gnómot, ellopatod vele a tekercseket, törlöd a termelő gnómodat, lelépsz az 5. szintre (2)-el, visszalopod a haver orijától a tekercset.
És máris 3.2 milliárddal indulsz neki újra a csoportrendszernek, ami jó esetben elég is bőven az egészre!
És nem kell csinálnod érte semmit sem... Kb hetente bemész megnézni, hogy minden okés-e, meg küldöd a VIP-et neki...
Ezt mindenki meg tudja csinálni. Mégis kevesen csinálják (pl én sem)...

épp ezek azok ennek mi értelme van??? Ha bevezetnék amit én mondok akkor nem kéen csinálnod egy iylen orit, mert amúgy sem fogják az emberek agyon halmozni a pénzt mert eccerűen enm tudják.

Viszont 3.2milliárd az 1/Ara édes kevés ezt tapasztaltam, de már 2/Bben sem biztos, hogy elég. Szal megha találkozik két szövi akik utálják egymást ennyi pénzzel.

Szal szerintem ez egy technikát nem emgkivánó unalmas hosszú teki írásba viszi át a játékot egy időre, 199 hekin nem is kell szinte benézned.

Lotr, a te válaszodra azt még hozzá kell tennem, hogy azért nem végtelenül kicsinyiteném le a tartalékot.
És fosztással lopkodással kicsi eséllyel szerzel annyi pénzt mint egy 4000 körös termeléssel
(amit igenis vannak akik megcsinálnak,d e hallottam cifrábbat is)

Phoenix
01-27-2006, 11:16
bár lehet hogy nem etikus, de viszont nagyon fanatikusnak kell ahhoz lennie az embernek, hogy ilyet megcsináljon :rolleyes:

Half
01-27-2006, 11:17
bár lehet hogy nem etikus, de viszont nagyon fanatikusnak kell ahhoz lennie az embernek, hogy ilyet megcsináljon :rolleyes:
Mellesleg megcisnáltam Uban felmentem 600 hekire midninkivel majdnem mntztem sunyiban és csináltam 300-400 könyvtárat hip-hop

Phoenix
01-27-2006, 11:25
Mellesleg megcisnáltam Uban felmentem 600 hekire midninkivel majdnem mntztem sunyiban és csináltam 300-400 könyvtárat hip-hop
akkor gondolom utánna jött a lóvé ezerrel :D bár így szintet lépni nem hülyeség:rolleyes:

Half
01-27-2006, 11:28
Szép szine lett a fórumnak:)))
Különben ez egy játék ami az élvezhetőségre kéne, hogy szóritkozon többek között ezért is a csaták fontoságát kéen növelni.

Phoenix
01-27-2006, 11:47
....vagy a lopásoknak ;)

Half
01-27-2006, 12:04
Csaták lop
sok varizások technikázások kéen tartani piacot piacnak is lenne funkciója séa könyvtáraknak sem csak a raktár szerep jutna.

Én inkább ellen érveket várok, hogy tudjma fejleszteni az ötletet egy elfogadható szintre elméletbne hogy utána konkrétan szomokkal előállhassak egy ötlettel

Kisbér
01-27-2006, 12:11
Csaták lop
sok varizások technikázások kéen tartani piacot piacnak is lenne funkciója séa könyvtáraknak sem csak a raktár szerep jutna.
Én inkább ellen érveket várok, hogy tudjma fejleszteni az ötletet egy elfogadható szintre elméletbne hogy utána konkrétan szomokkal előállhassak egy ötlettel

Ha szerinted az A-ra édeskevés 3.2 milliárd, akkor nem értelek, hogy mi ellen tiltakozol.
Most 4.2 milliárdot tudsz pénzben tartani...

Tehát nem sok különbség van...

Az, hogy maximalizálva legyen a felhivető tekercs mennyisége, annak idején a hódító levlistán el lett vetve. Tehát értelmetlen tovább rágódni rajta!

Kisbér
01-27-2006, 12:17
Van mondjuk az A-ban 5k hekid, és mondjuk 2500 barackod.
Valami miatt ki kell tenned az egész hadsereged a piacra. Kiteszed mondjuk 20e-ért, de valakik megveszik.
Akkor ott figyelsz 3milliárddal. Ha lenne olyan korlát, hogy csak 1mrd-od lehet, akkor máris buktál 2 milliárdot...

Hidd el, sok olyan orit ismerek, akinek a 4 milliárd is napi gondot okoz...

Pl egy ori az anyarchban 10e bankkal... Az körönként 75 milla...
1 napi termelése 1,8 milliárd. Ha nem lép be 2 naponként, akkor máris feleslegesen termelnek a bankok...

Tehát még1x mondom, kár ezen vitatkozni, és kár bármilyen korlátot is húzni...

Nagyon szélsőségesek az orik, ezért nem lehet -vagy csak nagyon nehezen- kompromisszummentes 5lettel előállni...

LotR
01-27-2006, 13:04
Ezt mindenki meg tudja csinálni. Mégis kevesen csinálják (pl én sem)

Kisbér gratula segítek azért nem csinálják mert erre sokan nem jöttek még rá!
Ez irányban iszonyú nagy segítséget tettél most!

Kisbér
01-27-2006, 13:39
Kisbér gratula segítek azért nem csinálják mert erre sokan nem jöttek még rá!
Ez irányban iszonyú nagy segítséget tettél most!

Ezeket az orikat imádom kitekizni :D
Csinálják csak a sok looserek :p

Phoenix
01-27-2006, 13:43
így van, mert addig jó a terv, amíg közbe nem avatkozik egy tolis :D

Arwyl
01-27-2006, 13:52
Sokat gondolkoztam a piac mint épület hasznán, és használhatóvá tételén.
Felmerült már sok helyen a 4,3 miliárdos max határ az oriban... Innen jött a gondolat hogy mi lenne, ha az ori területéből elfoglalt területének %-os arányával (pontosabban annak többszörösével) több férne el az oriban.(hasonló elven mint tornyoknál)
Ha pl. van 10% piacod akkor elférne mondjuk 50%-al több lé.
(vagy nagy baromságot írtam:confused: )

Kisbér
01-27-2006, 13:56
Sokat gondolkoztam a piac mint épület hasznán, és használhatóvá tételén.
Felmerült már sok helyen a 4,3 miliárdos max határ az oriban... Innen jött a gondolat hogy mi lenne, ha az ori területéből elfoglalt területének %-os arányával (pontosabban annak többszörösével) több férne el az oriban.(hasonló elven mint tornyoknál)
Ha pl. van 10% piacod akkor elférne mondjuk 50%-al több lé.
(vagy nagy baromságot írtam:confused: )

igen :D
Szerintem hülyeség :D

Phoenix
01-27-2006, 13:59
igen :D
Szerintem hülyeség :D
én is ezen a véleményen vagyok :D

LotR
01-27-2006, 17:10

Kisbér ne mond már hogy 199-en te egy gnomot kitekizel? :D
MAx azt aki nem néz rá rendszeresen...
:P

Vik
01-27-2006, 17:33
hmm, szerintem nem feltetlen egeszseges ilyen limiteket bepakolni a jatekba...
ennyi erovel akkor csinaljunk olyat, h napi 3* uthetsz csak es 20 tolvajakcional tobbet nem indithatsz...
4-5 milliard meg alapvetoen nem osszeg, persze ha 199 hekin akarod megtermelni, akkor kitart valameddig, de nezhetet ugy is a dologt, h mivan akkor ha elindulsz az 5X-be, es 5-600 kor alatt felersz a topra, es eppen nem ul ott senki 100-120K ponton, akkor neked van eselyed boven feljutni oda, es meg van idod boven, de mar 20 korre lefele nem szivesen kuldozgeted a sereget, de meg nem telt le esetleg az 1000 kor, vagy mondjuk 1 szinttel feljebb van orszagod, ami miatt nem tudsz fellepni, akkor miert ne legyen mondjuk 400 konyvtarad, meg mondjuk ugyanennyi bankod, es termelj?????

miert kene megvonni ezt a lehetoseget a termelni "vagyo" emberektol???

eleg gyenge hasonlat, de akkor mondjuk azt, h akinek van 1 diplomaja, akkor az ne szerezhessen meg1-et, neadj isten 2-ot, mert az nem jo....

es azert irtam itt azt, hogy "nem jo", mert egyenlore ti is csak ennyit irttok a felhalmozasrol, h nem jo, semmi normalis indoklast nem hallottam...

az en szovegemben a nemjo, miert nem jo? persze azert, mert ha nekem van 1 diplomam, a szomszednak meg 3, akkor konyebben talal munkat maganak, mert tobb lehetosege van, es ez nem fair... (mondanank) eleg sokmindenre mondjuk hogy nem fair mind a jatekba, mind az eletbe pedig lehet, h ugyanannyi lehetosegunk van nekunk is, esetleg meg tobb is, mint a masiknak, csak nem hasznaljuk ki.....

Senki
01-27-2006, 17:57
Kisbér ne mond már hogy 199-en te egy gnomot kitekizel? :D
MAx azt aki nem néz rá rendszeresen...
:P hát pedig ki lehet.. a gnóm úgy hullik el mint a pernye, csak jól oda kell dörgölni alá tolikkal varikkal meg a mészárral azt hullik belőle a pénz mint az eső... :D ha meg szabira megy, meg kell várni :D

Wanax
01-27-2006, 18:33
"Vajon milyen vezetõ válna Belõled? Képes lennél irányítani egy saját országot? Tárgyalni másokkal, háborúba menni, békét kötni, dönteni embereid sorsáról? A Hódító ennek kipróbálására ad lehetõséget! A többjátékos (multiplayer) online stratégiai játékunkban kapsz egy kis földet, néhány rajta élõ emberrel, néhány házzal, és a Te feladatod, hogy megpróbáld megvédeni, és lehetõleg a legnagyobb országgá változtatni ezt a kis területet. Ellened (vagy éppen Veled) van a többi játékos."

Szerintem had donthesse mar el mindeni sajat maga hogy adott esetben termel, vagy millitarisabb jatekot akar jaccani! Ha kiuzitek a jatekbol a termeloket akkor gazdasagilag megvaltozik a csoport! Keves termelo, keves nyersanyag, katona, tekercs... ergo az arak felszoknek nincs piacon kello mennyiseg! Mire jo???

Van a jateknak egy kerete (alapja) ami mukodik hosszu evek ota, minek kell azt radikalisan megvaltoztatni???? Olyan valtoztatasokat kell kitalani amivel egyik jatekos oldalt se korlatozzuk vagy kenyszeritjuk kellemetlen helyzetbe...

Wanax
01-27-2006, 18:54
hát pedig ki lehet.. a gnóm úgy hullik el mint a pernye, csak jól oda kell dörgölni alá tolikkal varikkal meg a mészárral azt hullik belőle a pénz mint az eső... :D ha meg szabira megy, meg kell várni :D

Mi lenne ha gondolkodnatok egy kicsit es nem egyoldalu lenne a meglatas!
Persze! Lehet gyilkolni a gnomot, meg artozni meg minden, de ha az illeto okosan megcsinalta az orijat es mondjuk 20 korre felteszi a konyvtarkulcsot akkor te fejre is allhatsz 20 koron keresztul mert akkor se jutsz a tekijehez! Es 10 vagy 20 ora mulva be megy es felteszi a kulcsot megint ha van mivel vagy kitesz a piacra elfogadhato aron tekit es el megy szabira... 3 nap mulva vissza jon es felepiti, rendbe rakja az orszagat es varja hogy te megint neki szaladj! Valoszinu hogy a teki iro fog jobban jarni mert neki tobb a tartalekja!

Ink@
01-27-2006, 19:14
Nem hinném, hogy jó az eredeti ötlet. Minek kelljen korlátozni a beférő mennyiséget, hisz minden valamiképpen eltulajdonitható. A tekiket, pénzt el lehet lopni és egy gnóm sem sebezhetelen teki téren

Apa
01-28-2006, 01:14
hát ugy naggyábol végig néztem amiket irkáltatok..........................
aza vége a dolognak, hogy akármit csinálhacc, legyél bárki, mindig van 1 jobb!!!!
és ez igy van rendjén.
aki ezta a játékot kitalálta , (biztos nem 1 perec alatt jött rá, )
az nem volt tök segg.
azé ilyen eza játék, hogy képezd magad vazzeg, egytre jobb leegyél,
és győzd le magad mielött függő lennél.!!!!!!
nekem nemment, függő vok, dolgozni nem jártam ilyen pontosan , mint ahigy kelek körváltásra................
akinek nem jo, nem teccik m, csináljon jobbatm, több orival, és kapja be..............
üdv. Apa

LotR
01-28-2006, 10:34
hát pedig ki lehet.. a gnóm úgy hullik el mint a pernye, csak jól oda kell dörgölni alá tolikkal varikkal meg a mészárral azt hullik belőle a pénz mint az eső... :D ha meg szabira megy, meg kell várni :D
Vicces de nem, amint írtam aki oda figyel rá, akkor esély sincs rá;)
Kaptam anno fenyegetést, egy egész szövitől, hogy a szövetségeseim akcioit rajtam verik le, mire pár óra leforgása alatt készen áltam a háborúra, el is menekültek..
Tehát vannak csodák, meg bénák... nodenode

LotR
01-28-2006, 10:40
Szerintem had donthesse mar el mindeni sajat maga hogy adott esetben termel, vagy millitarisabb jatekot akar jaccani! Ha kiuzitek a jatekbol a termeloket akkor gazdasagilag megvaltozik a csoport! Keves termelo, keves nyersanyag, katona, tekercs... ergo az arak felszoknek nincs piacon kello mennyiseg! Mire jo???

Van a jateknak egy kerete (alapja) ami mukodik hosszu evek ota, minek kell azt radikalisan megvaltoztatni???? Olyan valtoztatasokat kell kitalani amivel egyik jatekos oldalt se korlatozzuk vagy kenyszeritjuk kellemetlen helyzetbe...

Erről szó sincs, attól hogy van egy ésszerű, de tág határa attól szerintem még megmaradnak a termelők, hogy elérjék azt a határt, mert ugye mindenki szab magának egy határt mennyit akar összeszedni és úgy dönt el kezd játszani:p
De mégis normálisabb mint végtelenségig termelgetni, írtózatos tekimennyiséggel bóklászgatni, mi értelme, így aztán könnyű leverni másokat, a pénze segítségével felmorzsolni, márpedig ha valakibe fajtánként több millió teki lapul akkor az már nálam bizony a határon van, vagy át is lépte azt!!!

Senki
01-28-2006, 10:41
Mi lenne ha gondolkodnatok egy kicsit es nem egyoldalu lenne a meglatas!
Persze! Lehet gyilkolni a gnomot, meg artozni meg minden, de ha az illeto okosan megcsinalta az orijat es mondjuk 20 korre felteszi a konyvtarkulcsot akkor te fejre is allhatsz 20 koron keresztul mert akkor se jutsz a tekijehez! Es 10 vagy 20 ora mulva be megy es felteszi a kulcsot megint ha van mivel vagy kitesz a piacra elfogadhato aron tekit es el megy szabira... 3 nap mulva vissza jon es felepiti, rendbe rakja az orszagat es varja hogy te megint neki szaladj! Valoszinu hogy a teki iro fog jobban jarni mert neki tobb a tartalekja!
erre mondom azt, ha meg túl ügyes akkor csak verjük le az egséz szövivel földre, aztán mi így is jól járunk... ;)

LotR
01-28-2006, 10:49
erre mondom azt, ha meg túl ügyes akkor csak verjük le az egséz szövivel földre, aztán mi így is jól járunk... ;)

ja bevered földre amikor, még nem vagy teli okos:p
Jesszus mekkora kárt tettél benne...
És ráadásul alulról fogja megkeseríteni a fenti életeteket, majd gondol egyet és megindul utánatok:p
hehehe

Senki
01-28-2006, 10:52
ja bevered földre amikor, még nem vagy teli okos:p
Jesszus mekkora kárt tettél benne...
És ráadásul alulról fogja megkeseríteni a fenti életeteket, majd gondol egyet és megindul utánatok:p
hehehe
ki mondta hogy akkor pattogok amikor nem vagyok fullra töltve és nem szedtem le már pár tekizőset, aki még béna is? és az aláírásomba is olvashatod: kamikaze! :D
(pssszt: már vannak páran akik le akarnak ölni játékban, még egy aki tekizett már mindegy ;) )

LotR
01-28-2006, 11:20
ki mondta hogy akkor pattogok amikor nem vagyok fullra töltve és nem szedtem le már pár tekizőset, aki még béna is? és az aláírásomba is olvashatod: kamikaze! :D
(pssszt: már vannak páran akik le akarnak ölni játékban, még egy aki tekizett már mindegy ;) )

HA teli, akkor is írtam, 1 nap és alattad van és leránt és szétszed, ha ügyes:)

Senki
01-28-2006, 11:47
HA teli, akkor is írtam, 1 nap és alattad van és leránt és szétszed, ha ügyes:)

aláírásom olvassad! ;)

sivatagi rohamkukac
01-28-2006, 12:25
üdv kispajtások!!! :rolleyes:

szerintem a kirakható mennyiséget nem kéne korlátozni mert ha ezálltal elfogy a piacon a nyersanyag, mert mindenki nem fog termelni, akkor mindenki csak néz bambán, heroin áron kirakját a cuccot és kész. A limitált miliárd elmegy a piacra páran megmaradnak de a legtöbb elvérez és nem jut egyről a kettöre A-ba nem jut el a játékosok jó része anarch meg kipusztul :( vagy nagy baromság amit írtam :confused:

LotR
01-28-2006, 13:17
üdv kispajtások!!! :rolleyes:
szerintem a kirakható mennyiséget nem kéne korlátozni mert ha ezálltal elfogy a piacon a nyersanyag, mert mindenki nem fog termelni, akkor mindenki csak néz bambán, heroin áron kirakját a cuccot és kész. A limitált miliárd elmegy a piacra páran megmaradnak de a legtöbb elvérez és nem jut egyről a kettöre A-ba nem jut el a játékosok jó része anarch meg kipusztul :( vagy nagy baromság amit írtam :confused:

Mondom itt elég nagy méretű limithatárt szabnánk amivek azért lenne értelme, de nem korlátozná a játékot, és gondolok itt a tekikre a fajtánkénti800 millio darab tekercs lehet egy határ, most mondtam egy példát, az elég nagy összeg sztem...
De mégis egy határ, amit mindenki elérhet ,ha akar, és máris egyenlőbbek lennének az esélyek, vagy szabhat magának kisebb célt is persze ha nem akarja ezt surolni...
LotR

Half
01-28-2006, 17:27
épp ez az. Ha a piac nem lenne olyan erős.

gondojatok bele van egy egy ember 10millió tekivel. Igen simerke iylet azok azért felboritják a piacot ha kirakják, de bármiből. Ez egyáltaán nem normális.

Szerintem ne az legyen a jójátékos aki feltud egy helyben harc minden cselekvés magába jáccás nélkül halmozni egy csomó pénzt.

Persze vannak akik tudnka ügyes kipiacozzák. Kicsalják másokból, úgyértem lopják fosztják...

De ez a limit nem azt jelentenné, hogy végtelenül leszükitenénk. Csak mondjuk egy könyvtár tárolna 50e tekit. Szal ha valaki akar tárolni egymillió teki annak kell tartanija 20 könyvtárat.
piacozás egy piac kelljen 100milla megmozgatásához egy nap. Igy apiac épületnek is lenne értelme. ÉS mondjuk tart valaki 20 piacot máris két millirádot megtud mozgatni.

1/Aban ha valaki olyan soakt akar pénzel jáccani tartson 200 piacot és máris teheti.

Ezek nem konkrétumok tehát lehetne több is kevesebb is.

lehet egy piac határa 200milla is meg hektáronként lehetne tartani 500 tekit mondjuk, meg 500.000 lehetne piacolni...
persze ezek nem kiforrotak,de szerintme jó irány mutatók.

Dragi
01-28-2006, 19:37
Azon nem gondolkodtatok még el hogy a játék úgy jó ahogy van?????Ha a termelő jó termelő és nem bunkó akkor küld egy zöldet annak aki letekizte és rábeszéli egy mnt-re kész vagy pedig a tolis olyan mint én egyszer letekizi és otthagyja és hagyja békében élni!Szerintem ne akarjátok az egészet játékot a fej tetejére állítani !
Nos ez a játék olyan hogy vannak benne vesztese és nyertesek !És ez így van jól nem lehet mindenki nyertes! Én így gondolom!:cool:

Half
01-28-2006, 19:44
Szóval szerinted az a jó ha valaki agyon termeli magát? erről szóljon a játék?? Szerintem a játék lényege nem állna a feje tetejére max pár játékos aki eddig azt csinálta, hogy agyon termelte magát az Bukna a dolgon.
Különben ez a csalások mértékét is csökkentené hiszen amúgy sem tud akár emnnyi pénzt tárolni eg yországban ergó minek irjon 10ben??

És midnent zöldben intéznél el akkor hola játék??
ha midnig béke van. Viszont ha háború van akkor a termelős nyer. Ezért a nem termelős is legközelebb termelni fog.
Mondjál lécci valami indokot is az ellen amiért rossz amit írtam. azon kivül, hogy mert a játék Jó.

A játék jó csak lehet tökéletesiteni ez a limit változás lehet elég lágy hogy ne állitsa a feje tetejére a játékot. Viszont mégis átmenjen a sulypotn az egiyk fajta játékról a termelésről a harcba.

ezzel az erővel a országban tartható pénz limit sme kéne.
És egy csomó épület értelmesebb lenne.

Dragi
01-28-2006, 19:48
Jó persze a játék nem csak arról szól hogy béke van mert ugye az mnt-s dolog se jön össze mindig gondolom tapasztaltátok!a Termelés limit ellen semmi gondom De ha van egy termelő akkor azt előbb vagy utóbb felfedezzi egy toli vagy egy hadis és akkor megszabadítja az értékeitől!Én így gondolom bár lehet hogy tévedek!

Half
01-28-2006, 20:38
Hát ez olyan ha tekit írok egy orival akkor kirakom a piacra mindig és ahgoym had üssenek be nem reagálok. Mert minek.
Hogy fosztasz ki egy termelőst ezt nem értem, a dolgaia piacon vannak. ha meg magasan termel valószinü vannak szövijei akik védik.
És ha megszabaditja ez nem függ össze a limittel szvsz., de azért ha nem pancser akkor nehéz megszabaditani.

Kics
01-29-2006, 03:30
Hát Half nem értek veled 1et:P

előzöleg: a kp, ami tarható, xerintem inkább a rendszer miatt van limitálva, mert ha több kéne-> akkor jelentősen durvulna a vasigénye... (saját tipp, de 99%ig biztos:))

a én is xeretem a sok pénzt, és nekem is vannak jelentős tartalékom, és lesz is (amennyit lehet.:)) és ettől függetlenül nekem van a termelős időm, ami lem1 200ha-n a többi háború. Csakúgy mint életbe. ott is xinte mindig az nyert.
és az esetek nagy %éba xintén tippre nem feltétlenül az yner akinek több háttere, hanem aki jobb. lévén a pénzhez hozzá kell jutnia. kirakja a 10m tekijét, és mi lesz? blokkolja piacot, és várhatja amig vissza nem hozzák. ha venénnek tőle akkor ki venne? 1 hasonló. csak versengenek ált... tisztán rohadt nehéz vinni 1 piacot... főleg úgy hogy nyereséges is l1en.
korlátoznád? amit irtál xintekre igaz? mert kicsit több kp felépiteni 1 pusztitást 1500ha-n a 2be, mint lenn az 5be 1 20ha-st...
és jó korlátozzuk. sejtésem xerint az lenne, hogy mindenki országa gyengülnek eltünnének a xép élezett orik. úgyanúgy tényező lenne hogy ki mennyit van gépné, hisz mind1iknél ott lesz a piacod, és nemtodmid, a többi kevésbé időmilliomos meg xintén lejjebb kerül...
és a másik. korlátozod a tekit. jó. én mit csinálnék felvásárolnám a nyers piacot.:) idővel meglenne. és ha hasznot hoz, akkor a tekiket. és csak épiteném a piacaim... és ami tekiket öszzeszedtek a csoportba az lassan térülne hozzám. magyarul átmenne a tekiből a pénz a nyersbe. és buknának rajta soxor, mert átaluszzák. és termelgethetnek...

Nemtom, én nem irigylem azok pénzét akik arra szánják az időt, és probára teszik a türelmüket azzal, hogy összeirnak nnyi tekit, hogy gondmentesen feljuthassan A-ig. nekem ez is 1 stilus. biztonságérzetet ad.

(marha kúsza lehet, xó át se olvasom...)

director
01-29-2006, 03:46
kics:) tényleg kusza, de én már egészen megszoktam ezt tőled:D

a kp limitnek nem hiszem h technikai okai lennének. ha növekedne a limit, akkor se lenne olyan sok 4,2milliárd kp feletti ori, h az leterhetlné a rendszert..., még ha lenne is, az is semmi:)
ööö. mondjuk A-ban nőhetne a limit, vagy ilyesmi, de ez csak most jutott így eszembe, már félig alszom, lehet h semmi értelme:)

Kics
01-29-2006, 03:54
hát emlékeim xerint 4.2mrd az talán a 4biten letárolható legnagyobb egész xám:) (azt lehet van más is, de xintén ha jól rémlik azok már nem egécek, xó kicsit lehet vele keverni, kerekiteni vágni illenek) dejó hogy ilyenek is bevillannak;)) (Kijavithatna a fönök:P)
xó lehet nem véletlen ekkora. bá lehet hogy mikor irták, akkor gondolták, hogy sok ez a kp, és ennyi ugyse lesz:)

Half
01-29-2006, 04:31
Hát Half nem értek veled 1et:P
előzöleg: a kp, ami tarható, xerintem inkább a rendszer miatt van limitálva, mert ha több kéne-> akkor jelentősen durvulna a vasigénye... (saját tipp, de 99%ig biztos:))
a én is xeretem a sok pénzt, és nekem is vannak jelentős tartalékom, és lesz is (amennyit lehet.:)) és ettől függetlenül nekem van a termelős időm, ami lem1 200ha-n a többi háború. Csakúgy mint életbe. ott is xinte mindig az nyert.
és az esetek nagy %éba xintén tippre nem feltétlenül az yner akinek több háttere, hanem aki jobb. lévén a pénzhez hozzá kell jutnia. kirakja a 10m tekijét, és mi lesz? blokkolja piacot, és várhatja amig vissza nem hozzák. ha venénnek tőle akkor ki venne? 1 hasonló. csak versengenek ált... tisztán rohadt nehéz vinni 1 piacot... főleg úgy hogy nyereséges is l1en.
korlátoznád? amit irtál xintekre igaz? mert kicsit több kp felépiteni 1 pusztitást 1500ha-n a 2be, mint lenn az 5be 1 20ha-st...
és jó korlátozzuk. sejtésem xerint az lenne, hogy mindenki országa gyengülnek eltünnének a xép élezett orik. úgyanúgy tényező lenne hogy ki mennyit van gépné, hisz mind1iknél ott lesz a piacod, és nemtodmid, a többi kevésbé időmilliomos meg xintén lejjebb kerül...
és a másik. korlátozod a tekit. jó. én mit csinálnék felvásárolnám a nyers piacot.:) idővel meglenne. és ha hasznot hoz, akkor a tekiket. és csak épiteném a piacaim... és ami tekiket öszzeszedtek a csoportba az lassan térülne hozzám. magyarul átmenne a tekiből a pénz a nyersbe. és buknának rajta soxor, mert átaluszzák. és termelgethetnek...
Nemtom, én nem irigylem azok pénzét akik arra szánják az időt, és probára teszik a türelmüket azzal, hogy összeirnak nnyi tekit, hogy gondmentesen feljuthassan A-ig. nekem ez is 1 stilus. biztonságérzetet ad.
(marha kúsza lehet, xó át se olvasom...)

Kiélezett orik eltünénnek? nem biztos.. a termelős termelhetne a többi Orinak. De mi az a kiélezett végülis. Lehet valaki amellett is kiélezett, hogy kell tartania piacot meg könyvtárat. Csak akkro ez jelentené a kiélezetet.

Viszont nyersbe hogy is megy át a pénz?? miért lehetne több nyerset tárolni?? hogy viszed fel Aig a nyerset?? max ha tele épited magad Raktárral szint lépés előtt mondjuk. De ez nem biztos, hogy a legjobb módszer. És nem hiszem, hogy erre áttolodnánaka dolog, hisz azért közepes bő limitről beszélünk.

Azért Aig kitartó teki emnyniségnek elég.

Egy harcban lehet, hogy nem az győz akinek készlete van. De ha ez egy olyan harc ahol a szövik egymás közelében maradnak vagy 1/Aban vagyunk kis mozgás térrel akkor már mindjárt nem mindegy kinek mennyi pénze van.

És azért eza halmozás nem az olyan szük csoportkba jön elő ahol pár százezer tkei enm fogy el hanem inkább mondjuk Aban. megazért akinéla több tartalék az manipulál.

Szal rövidne és tömören. Ez egy hadis gazadasági tolisvaris játék. És ezen enm akarok ezzela változtatással javitani. hanem azon szeretnék változtatni, hogy a Gazdasági technika ne egy egy helyen történő folyamatos tekercs írásból adodjon. Hanem folyamatosana játék során háboruzás közben mindig kelljen halmozni kicsit háboruzni bevételt szerezni

A másik ez egy körökre bontott játték ahol éjszaka is fogynak a körök. Tehát az éjszakai ébren lét nem lesz megoldva. Ez nem tom hogy jött ide.

Ez egy játék. Nem az élet. Élvezhetőségre kell törekednie. vagy nem? szerintem nem az élethüségre kéne hivatkozni??
Az életben a oriások télleg jobabn varászolnak mint az élőholtak???

Na msot valami lényegeset kifelejtettem úgy érzem, de nem tudom sval amjd meglátjuk.
De nem volt kusza amit írtál. cska nem rétek vele egyet. Dehát nem is lenen vita ha mindenki egyet értene.