View Full Version : Kedvenc könyveid
Írd le a kedvenc könyveidet, amit szívesen olvasol!!!
Minden könyvekkel kapcsolatosan!:cool: :cool:
Írd le a kedvenc könyveidet, amit szívesen olvasol!!!
Minden könyvekkel kapcsolatosan!:cool: :cool:
mintha ilyen téma már lenne...
mintha ilyen téma már lenne...
Lehet, de az egy hogy nem vettem észre, kettő írd le KEDVENC könyveidet, NEM azt amit OLVASOL.:mad: :mad:
De azért kösz hogy szavaztál(ha te voltál az...)
További jó napot!
Martina Cole: Madam
Robert Bloch: Pszicho
Ken Follett: Tű a szénakazalban
Raymond E. Feist összes :D
Henrik Sienkiewicz - Quo Vadis
Többet is lehet?
Robert Merle - Malevil
Tudom sokakat meg fogok lepni:)
Frank Herbert: Dune sorozat:)
Angulul, magyarul, mindenhogy olvastam ami csak megjelent mindent:)
Cirka 12 - 15 000 oldal ez így:)
Ettől eltekintve bármilyen történelmi tárgyú regény:)
Pl, egyik kedvenc Irwin Shaw: Oroszlánkölykök
Most van egy nagyon odavagos :)
Guy Foissy: Két szerető szív (egyfelvonasosok vannak benne)
De szeretek még olyat, egyszeruen imadom:
Anthony Sonders: Amerikai Dekameron - Erotikus utazas
S olvassatok, sokat, rengeteget! :)
Jack London - Az Éneklő Kutya :) Ami nekem nagyon tetszett :)
Robert Merle: Malevil
Gombháború( sajna nem emlékszem az író nevére)
Az összes Rejtő sivatagostúl, westernestűl, kabaréstúl
Ezeket minimum 3x olvastam
nekem inkább kedvenc íróim vannak, J. Goldenlane, Stephen King, Rejtő Jenő, Robert Jordan (tőle az idő kerekét olvasom, az is van 12-15k oldal:) ). amiket írtatok, abból sokat olvastam már.
hát, tudom, nem túl szépirodalmi, a fantasy-t meg a thrillert/horrort szeretem leginkább. amikor elkezdtem olvasni, szinte az összes könyvet elolvastam, ami itthon volt, és mind szépirodalom volt, úgyhogy amióta felfedeztem, h más is van, nem olvasok annyira sok olyat. de szeretek szinte mindent, leszámítva a szótárakat meg a tankönyveket. azokat kifejezetten rühellem.
nekem inkább kedvenc íróim vannak, J. Goldenlane, Stephen King, Rejtő Jenő, Robert Jordan (tőle az idő kerekét olvasom, az is van 12-15k oldal:) ). amiket írtatok, abból sokat olvastam már.
hát, tudom, nem túl szépirodalmi, a fantasy-t meg a thrillert/horrort szeretem leginkább. amikor elkezdtem olvasni, szinte az összes könyvet elolvastam, ami itthon volt, és mind szépirodalom volt, úgyhogy amióta felfedeztem, h más is van, nem olvasok annyira sok olyat. de szeretek szinte mindent, leszámítva a szótárakat meg a tankönyveket. azokat kifejezetten rühellem.
bsrg, az 5/Y-ban :D
bsrg, az 5/Y-ban :D
hogy te mindenkit ismersz :D
hogy te mindenkit ismersz :D
sokakat :)
Tolkien: Gyűrűk Ura, Szilmarillok
Rejtő: tőle olvastam már jó párat, de még nem igazán találkoztam olyannal ami nem jött :D
Arthur Haley: Detektívek
Robin Cook: Halálos kockázat
Asimovot el felejtettem írni, pedig elég súlyos, (az új sorozat).
asimovot is szeretem (tényleg, az alapítvány is elég hosszú), bár néha zavar a régi könyvekben az a sok baromság (mármint tudományilag:)
aki tolkient szereti, rossz ember nem lehet! :)
asimovot is szeretem (tényleg, az alapítvány is elég hosszú), bár néha zavar a régi könyvekben az a sok baromság (mármint tudományilag:)
Az Asimov összesben nagyon jól össze van foglalva, az egész, és külön felhívják a figyelmet olyan dolgokra, amik ma már evidensek, de akkor még nem tudtak róla, Pl a Jupitert akkor még máshogy képzelték el.
Az Asimov összesben nagyon jól össze van foglalva, az egész, és külön felhívják a figyelmet olyan dolgokra, amik ma már evidensek, de akkor még nem tudtak róla, Pl a Jupitert akkor még máshogy képzelték el.
tudom, nekem is van egy gyűjteményem (vagy csak olvastam? nem fontos), annak is az elejében benne van
Tolkien: Gyűrűk Ura
Asimov: Alapítvány sorozat
Walter Scott: Rob Roy, Ivanho, Oroszlánszívű Richárd
Most bejön Dan Brown
Ellies Peters: Cadfael sorozata
Gyerekkorom nagy kedvence volt:
Mark Twain: Koldus és Királyfi, Egy jenki Artúr király udvarában
Ráth-Végh István: Bűnügyi krónika
Gyerekkoromban a Pál utcai fiúk , és az Egri csillagok volt a kedvencem.:)
Jelenleg:
Robert Ludlum minden könyve, de : "A Fantom" a legjobban.
Vujity Tvrtko minden eddig megjelent könyve.
Nemere könyveit.
James Clavell: A Patkánykirály
Gyerekkoromban a Pál utcai fiúk , és az Egri csillagok volt a kedvencem.:)
Jelenleg:
Robert Ludlum minden könyve, de : "A Fantom" a legjobban.
Vujity Tvrtko minden eddig megjelent könyve.
Nemere könyveit.
James Clavell: A Patkánykirály
A Patkánykirály nagyon állat:)
Nagy sorozat egy nagy írótól.
Nálam még a Star Wars sorozat mi nagyon bejön.
Illetve egy nagy "klasszikus alapmű" Douglas Adams-től a Galaxis útikalauz stopposoknak.
Tolkien: Gyűrűk Ura
Walter Scott: Rob Roy, Ivanho, Oroszlánszívű Richárd
Most bejön Dan Brown
Ellies Peters: Cadfael sorozata
Gyerekkorom nagy kedvence volt:
Mark Twain: Koldus és Királyfi, Egy jenki Artúr király udvarában
Egy jenki Artúr király udvarában az nagyon ottvan:):):)
Fú rengeteg kedvenc könyvem van és nem tudom mejiket szeretem jobba. :D :D
Tolkien : Gyűrűk Ura összes
J.R.R. Rowling Harry Potter összes
Robin Cook (legtöbb, de a best: járvány, vektor)
Stephen King (majdnem mind)
Verne Gyula. (majdnem mind)
Amit most olvasok (ez nem tudom belépjen e a kedvencek közé...)
Stephen King : A Mobil.
Ennek a könyvnek kb 1 hónapja láttam a neten a hírdetését. Hozzátartozik hogy imádom a horror könyveket de ez a könyv brutális. Az első 100 oldalon 3 hét alatt jutottam át (napi 200 oldalt szoktam elolvasni ha nekiállok egy könyvnek)
mert annyira brutálisan durva hogy csak 5 oldalanként tudok haladni. Ezután úgy lesokkol hogy kénytelen vagyok abbahagyni. Szerintem Stephen King egy őrült pszichopata álat. De épp ezért tud jó könyveket írni. :D
kedvenc könyvem:
Verne Gyula: Nemo kapitány
Herbert W. Franke : Az orchideák bolygója
Rejtő Jenő: A szőke ciklon, Vesztegzár a Grand Hotelben, A 14 karátos autó, stb :)
Jókai Mór: A lélekidomár
Михаил Афанасьевич Булгаков - Мастер и Маргарита :) (Mihail Afanaszjevics Bulgakov - A Mester és Margarita)
Mostani egyik legmeghatározóbb:
Dosztojevszkij:
Bűn és bűnhődés
Nekem Asimov robot novellái nagyon tetszenek, folyamatban van a sok kötetes gyűjtemény is (alapítvány, birodalom, robotok összes :) )
Szeretem még:
Rejtő légiós könyveit, különösképpen Az előretolt helyőrséget, és A három testőr afrikábant.
Tolkien: A gyűrűk ura, Szilmarillok -ezek szerint nem vagyok rossz ember? :)
Jelenleg olvasom: Fodor György: Elektromágneses terek -ezt annyira nem szeretem, bár érdekes olvasmány :D
Javítva Gepard észrevétele alapján (többet fáradtan nem írok :) )
Nekem a robot novellái nagyon tetszenek, folyamatban van a sok kötetes gyűjteményt is (alapítvány, birodalom, robotok összes :) ) -ezek szerint nem vagyok rossz ember? :)
Szeretem még:
Rejtő légiós könyveit, különösképpen Az előretolt helyőrséget, és A három testőr afrikábant.
Tolkien: A gyűrűk ura, Szilmarillok
Jelenleg olvasom: Fodor György: Elektromágneses terek -ezt annyira nem szeretem, bár érdekes olvasmány :D
Babót nem olvastad????
És ajánlom a Sonkádi Egyed gazdát is:D
Cassandra
01-21-2007, 12:27
Én azt tudom ajánlani, hogy a Tolkien könyveket aki teheti eredeti nyelven olvassa el egyszer, úgy az igazán jók.:)
Én azt tudom ajánlani, hogy a Tolkien könyveket aki teheti eredeti nyelven olvassa el egyszer, úgy az igazán jók.:)
Minden eredetiben az igazi=)
Poe: a holló
ez nem könyv, de a kevenc versem, és angolban összehasonlíthatatlanabbul jobb.
Ha van ilyen szó
:)
Nekem a robot novellái nagyon tetszenek, folyamatban van a sok kötetes gyűjteményt is (alapítvány, birodalom, robotok összes :) ) -ezek szerint nem vagyok rossz ember? :)
Szeretem még:
Tolkien: A gyűrűk ura, Szilmarillok
Hát ha ezt vesszük akkor én prof. Szabó Gyula Által kreált előadás jegyzetből olvasom az acyanotikus congenitális vitiumok című fejezetet. :D:mad: :mad:
Hát ha ezt vesszük akkor én prof. Szabó Gyula Által kreált előadás jegyzetből olvasom az acyanotikus congenitális vitiumok című fejezetet. :D:mad: :mad:
Hát a címen kívül magyar szó az enyémben sincsen túl sok :)
Hát a címen kívül magyar szó az enyémben sincsen túl sok :)
Gondolom te is annyira élvezed mint én. :( :( :D :D :cool: De nálunk már csak 2 hét van hátra a vizsgaidőszakból és nem tudom eldönteni hogy örüljek hogy már csak annyi van vagy ne mert nem lessz elég időm az összes vizsgámra.:( :( :( :mad: :mad: :mad:
Én úgy tudom ezeket Isaac Asimov írta.
R.A.Salvatore(föleg a sötételf sorozat)
Vavyan Fable(összes)
Wilbur Smith
Wayne Chapman
Leslie L. Lawrance
és ha már Asimovot irtátok, akkor ott van Nemere is
Croissant
01-24-2007, 09:42
Jól tudod :))) Az ő írásait én is kedvelem...
Rejtő összes:)
Salvatore összes, különös tekintettel a sötételf sorozatra!
tdk, gratu az izlésedhez;)
és ami azt illeti, Bán Mór is egyre előkelőbb helyre küzdi fel magát a polcaimon
az én nagy kedvenceim, mint írók:
William Gibson
Douglas Adams
Stanisław Lem
Isaac Asimov
ha konkrét könyveket hozzá kell tenni az ő műveik után, akkor még
Kurt Vonnegut - Éj anyánk
Boris Vian - Tajtékos napok (bár most vadászok egy másik könyvére, az Öljük meg az összes rohadékot címűre, lehet azt is ide kell írnom utána :p )
Igen, javítottam is, kissé elírtam -így járok ha nem alszom este :)
az én nagy kedvenceim, mint írók:
William Gibson
Douglas Adams
Stanisław Lem
Isaac Asimov
Majdnem kihagytam Douglas Adams-t. Mindegyik Útikalauz, és a holisztikus regények is zseniálisak (és pihentek :D )
Robin Cook könyvek, és mindenféle orvosi krimi:rolleyes:
Passuth László minden könyét, de legjobban a Hétszer Vágott Mezőt.
Wolfgang Jeschke: A teremtés utolsó napja
Természetesen nem feledkezhetek meg a kortárs magyarokról sem. Káosz regények nagyon jók. Bár azt mondják, hogy John CaldWell kicsit olyan mint főhőse Skandar Graun.:D
Asimovtól sokat olvastam, de nem jött be.:confused:
Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember
Szeretem a történelmi regényeket, és Gárdonyi mesterien írta körbe a kor szellemét, stílusát, néprajzát.
Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember
Zéta történetét ki is feljtettem a felsorolásomból:D
Meg még biztos van egy pár, ami bejött még..........
Zéta történetét ki is feljtettem a felsorolásomból:D
Meg még biztos van egy pár, ami bejött még..........
Én sem jegyeztem fel mindet, csak ami a szívemnek kedves volt. Ábel a rengetegben is nagyon jó, meg az indiános könyvek...De persze korosztályoktól függ. Ma már nem tudok utolsó mohikánt olvasni:) És a nagy orosz leíró könyvekhez sincs már türelmem. Egy tekintetről oldalakat tudnak írni:)
Igen, a Dűne is nagyon jó volt és még sorolhatnám, sőt még az Elfújta a szél is tetszett könyvben:)
Nanahara
07-11-2007, 07:26
Battle Royale
illetve a régi !!, világháborús "tényfeltáró" regények.
Érdekes hogy mennyire más könyvet tud írni egy amcsi s egy orosz:D
vBulletin® v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.