View Full Version : Hdtv
Huhh... Volt szerencsém megnézni a Lost egy részét HDTV minőségben... Csorog a nyálam... :D Nemcsak a Lost környezete miatt, hanem a minőség miatt...
Mikor lesználunk ilyen? :D:D:D
Kutyuleee
02-27-2008, 12:44
Hát sztem HDTV nem lesz nálunk, amire ideérne, már rég a múlté lenne.
sőt már az utódja is megvan, pedig még kise bontakozott...:D
http://www.pcworld.hu/story.php?sid=8734
Hát sztem HDTV nem lesz nálunk, amire ideérne, már rég a múlté lenne.
sőt már az utódja is megvan, pedig még kise bontakozott...:D
http://www.pcworld.hu/story.php?sid=8734
Ahogy nézem, ez még várat magára. :) Bár sajna itthon a hdtv is. Pedig tényleg gyönyörű! :D
Kutyuleee
02-27-2008, 12:58
Ahogy nézem, ez még várat magára. :) Bár sajna itthon a hdtv is. Pedig tényleg gyönyörű! :D
Én is láttam már, és tényleg gyönyörü. Várat magára, de ha figyelembe veszed, hogy ahoz képest,hogy mennyi idős a HDTV technologia, alig alig terjedt el. Amire mindenhol elérhető lesz ez a sávszélesség a tévézésre, addigra már jóval nagyobb felbontású technologia lesz a nyerő.
Azmiaz? Nincs kedvem utanananezni igy tippre pedig vmi high definitiont mondanek, szoktam is latni ilyen releasekat sorozatokbol meg filmekbol...
De nem neztem utana, mi az, vagy mire jo...
Vmi 16:9-es digitalis wide screenes okossag?
Kutyuleee
02-27-2008, 13:01
Azmiaz? Nincs kedvem utanananezni igy tippre pedig vmi high definitiont mondanek, szoktam is latni ilyen releasekat sorozatokbol meg filmekbol...
(High-Definition Television) egy televíziós sugárzási norma, amely az eddigi (PAL, SECAM, NTSC) szabványoknál jelentősen nagyobb felbontású képet tesz lehetővé. Az ilyen közvetített adás már digitális formában továbbítódik, eltérően a korábbi Európában és Japánban történt analóg átviteltől. Félreértések elkerülése érdekében meg kell jegyezni, hogy a névben szereplő High-Definition elsősorban a felbontási specifikációkból adódó előnyösebb megjelenítési lehetőségekre céloz, mintsem a mindenkori kép minőségére, élességére, amely már nagyban függ a felvétel körülményeitől.
1920x1080-as natív felbontás. Szemben a normál adás 720x576 felbontásával.
Kutyuleee
02-27-2008, 13:04
1920x1080-as natív felbontás. Szemben a normál adás 720x576 felbontásával.
A HDTV szabvány több felbontást határoz meg:
* 480p: 720×480 pixel
* 720p: 1280×720 pixel
* 1080p: 1920×1080 pixel
* 1080i: (interlaced) 1920×1080 pixel
Nem minden HDTV eszköz képes megjeleníteni az összes felbontást, ám a kapott jelet mindegyik képes átalakítani olyan felbontásúvá, amit meg tud jeleníteni.
A HDTV szabvány több felbontást határoz meg:
* 480p: 720×480 pixel
* 720p: 1280×720 pixel
* 1080p: 1920×1080 pixel
* 1080i: (interlaced) 1920×1080 pixel
Nem minden HDTV eszköz képes megjeleníteni az összes felbontást, ám a kapott jelet mindegyik képes átalakítani olyan felbontásúvá, amit meg tud jeleníteni.
Ahhhaaa, akkor ezt jelenti az a 720p, sose értettem... :D
Nem baj, akkor is kell! :D:D:D
Rebellis
02-27-2008, 13:07
http://index.hu/kultur/media/dig8067/
Csak legyen,hozzá készüléked és érd el a szolgáltatást:-)
2007-es a cikk vagyis idén.
És már itthon is adnak hdtv minőségben műsorokat... Wow...
dreaman68
04-19-2008, 10:12
hol? vagy minden adón?
hol? vagy minden adón?
A UPC Digital csomagjában, és ha jól látom, akkor a National Geographic és az Eurosport van HD-ben, illetve az HBO.
[HTPA]GeeForce
04-19-2008, 10:43
Egy picit off, de annyira mégsem. Kijött a Lost játék, azt is lehet HD minőségben játszani, plazmatv-n, vagy tft monitoron hdrenderinggel.
Állítólag baromi szép lett, és igen hűen adja vissza a filmsorozat hangulatát.
:)
GeeForce;170549']Egy picit off, de annyira mégsem. Kijött a Lost játék, azt is lehet HD minőségben játszani, plazmatv-n, vagy tft monitoron hdrenderinggel.
Állítólag baromi szép lett, és igen hűen adja vissza a filmsorozat hangulatát.
:)
Az konzolos játék, nem?
[HTPA]GeeForce
04-19-2008, 10:45
De , de nem tudom, hogy Neked van-e konzolod, avagypediglen nincs. :)
Én keperkedek érte, érdekelne ez a műsor, amit produkál.
GeeForce;170551']De , de nem tudom, hogy Neked van-e konzolod, avagypediglen nincs. :)
Én keperkedek érte, érdekelne ez a műsor, amit produkál.
Nincs. :) Nem is tervezem... :D
No de ne offoljuk szét a témát.
augusztus elsejétől a m1, és talán az m2 hd minőségben is sugároz.
Van ezeken valami olyan műsor, ami miatt érdemes?
Déli harangszó :)
Betelgeuse
07-29-2008, 11:22
Á se mónika se győzike csak kultura....
És a régi fekete-fehér videoton tv-n is látszani fog a minőség?:D
Croissant
07-29-2008, 11:48
Déli harangszó :)
A szünetjelet se feledjük el :)
"A Magyar Televízió a Pekingi Nyári Olimpiai Játékok után is fenntartja a HD adásokat, de átmenetileg csökkentett HD műsoraránnyal."
Szóval az olimpia alatt csak az olimpia lesz HD-ben, utána pedig ezt csökkentik? :D:D:D
Miért fikázzátok az MTV-t? Mert kell nektek a hal a tortán meg a mindenféle show, mi?
Délutánonként kellemes sorozatok mennek rajta, esténként színvonalas filmeket találhat az ember. NEM, nem ugyanazt az amerikai filmet nézhet főmüsoridőben huszonharmadszor!!! Mellesleg ha jól tudom a mai napig az MTV híradó a legnézettebb hírműsor. Ha pedig reggel nem vagyok kíváncsi a csakcsajokra meg a celebekre, akkor az egyetlen hírműsor a napkelte.
Egyébként meg tényleg az olimpia miatt van a HD. ÉS ez így van jól, olimpia maradjon az MTVnél de fejlődjön :)
Asszem az Alien tipusú noname tv-nknek ami kb átlag napi 2 órában megy tök mind1 :)
Miért fikázzátok az MTV-t? Mert kell nektek a hal a tortán meg a mindenféle show, mi?
Délutánonként kellemes sorozatok mennek rajta, esténként színvonalas filmeket találhat az ember. NEM, nem ugyanazt az amerikai filmet nézhet főmüsoridőben huszonharmadszor!!! Mellesleg ha jól tudom a mai napig az MTV híradó a legnézettebb hírműsor. Ha pedig reggel nem vagyok kíváncsi a csakcsajokra meg a celebekre, akkor az egyetlen hírműsor a napkelte.
Egyébként meg tényleg az olimpia miatt van a HD. ÉS ez így van jól, olimpia maradjon az MTVnél de fejlődjön :)
mondjuk tényleg igazad van...két sorozat van amit nézek rajta, és szombat vagy vasárnap esténként szokott lenni néha ismeretterjesztő film :)
visszaszívom
Asszem az Alien tipusú noname tv-nknek
Én félnék egy ilyen tv mellett. :D:D:D:D:D
Én meg egyik tv-t se nézem oszt akkó mi van:rolleyes:
Az MTV híradó biztos nagyon izgalmas és azé nézi a sok nyugdíjas:rolleyes:
mondjuk tényleg igazad van...két sorozat van amit nézek rajta, és szombat vagy vasárnap esténként szokott lenni néha ismeretterjesztő film :)
visszaszívom
No akkor meséljetek, milyen jó sorozatok mennek rajta?
Pl a 24. Kar hogy szinkronos. :)
Pl a 24. Kar hogy szinkronos. :)
Ha már ennyire digitális adás, akkor nem fogják eredeti hangon IS adni a szinkron mellé?
nem tudom a nevét, de az egyik egy lolle nevű lányról szól, a másik pedig egy középsulis baráti társaságról.
A sorozat függő LOL :)
Olimpia...
nameg egyik este adták a kockásfülű nyuszit is...
nameg egyik este adták a kockásfülű nyuszit is...
HDTV minőségben? :)
Olimpia...
Ez most beetetésnek nagyon jó, de csak emiatt szerintem nem fog túl sok ember új tévét venni, új set-top-boxot venni, új csomagra váltani a szolgáltatójánál, ha utána nem lesz semmi folytatás.
HDTV minőségben? :)
a nyusziban rejlő belső értékek, a repüléssel való szabadság, a gonosz elleckéztetése, a reggeli torna és távcsőnézés...na ezek, amik neked mindmind smafu...csak a gép, csak a hdtv...bahhh, disznók elé gyöngyöt :)
a nyusziban rejlő belső értékek, a repüléssel való szabadság, a gonosz elleckéztetése, a reggeli torna és távcsőnézés...na ezek, amik neked mindmind smafu...csak a gép, csak a hdtv...bahhh, disznók elé gyöngyöt :)
Azokat már láttam. :D
Azokat már láttam. :D
HD minőségben?
HD minőségben?
Valójában nekem már az is újdonság volt mostanában, hogy a Menő Manó az színes. :D
Valójában nekem már az is újdonság volt mostanában, hogy a Menő Manó az színes. :D
Fúúúú.... öreg vagy Ati :D
Fúúúú.... öreg vagy Ati :D
Nana én nem vok öreg és nekem is meglepi volt mikor először láttam neten a TV5 oldalán :)
Ez most beetetésnek nagyon jó, de csak emiatt szerintem nem fog túl sok ember új tévét venni, új set-top-boxot venni, új csomagra váltani a szolgáltatójánál, ha utána nem lesz semmi folytatás.
Nézőpont kérdése. Nekem pl. csak ezért is megérné. De nem nézek tévét...
"Augusztus elsején indul az m1 és az m2 HD-adása, de az olimpián kívül egyelőre csak tesztábrákat sugároznak majd nagy felbontásban." (index.hu)
tesztábrákat? :)
A Kockásfülű Nyuszi NEM számít tesztábrának. :p :D
Hmm, úgy látom sokaknak nem tetszett a megjegyzésem, miszerint ha csak tesztábrák lesznek, akkor a nyuszi bizony nem lesz így adva. Elnézést, ha bárkit megbántottam ezzel.
vBulletin® v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.