View Full Version : Térkapu
Sziasztok!
Régóta érdekelne, hogy a szövetségesemre más által nyitott térkaput, hogyan lehet felfedezni.
A térkapuk felfederítése varázslattal a saját kapuimat, és a rám nyitottakat játszva figyelhetem. A következő szöveg mindenkinek ismerős:
"A varázslat sikerült. A következõket tudtad meg:
Általad nyitott térkapuk:
Rád nyitott térkapuk:
Ezen kívül szövetségeseid felé folyamatosan nyitva vannak térkapuk, melyeket a rá nyitott térkapuval is igénybe lehet venni. "
Az utolsó félmondat felkeltette az érdeklődésemet...
Nekem első olvasatban, az utolsó mondat azt jelentette, hogy a szövetségesemre nyitott kapukat is láthatom, hogy ha nyitok rá egy térkaput. Gyorsan rájöttem, hogy ezt a rendszer nem hagyja, mivel szövetséges elleni támadóakciónak értékelné.
Azzal tisztában vagyok, hogy ezeket a kapukat használni tudom, már ha tudom, hogy ki nyitott a szövimre. Ha nem élőhalott, és van varázslói készültsége a szövimnek, akkor meg tudja nézni, és elmondhatja nekem. De ha ez nem lehetséges? Marad a nézzünk végig mindenkit módszer?
Sziasztok!
Régóta érdekelne, hogy a szövetségesemre más által nyitott térkaput, hogyan lehet felfedezni.
A térkapuk felfederítése varázslattal a saját kapuimat, és a rám nyitottakat játszva figyelhetem. A következő szöveg mindenkinek ismerős:
"A varázslat sikerült. A következõket tudtad meg:
Általad nyitott térkapuk:
Rád nyitott térkapuk:
Ezen kívül szövetségeseid felé folyamatosan nyitva vannak térkapuk, melyeket a rá nyitott térkapuval is igénybe lehet venni. "
Az utolsó félmondat felkeltette az érdeklődésemet...
Nekem első olvasatban, az utolsó mondat azt jelentette, hogy a szövetségesemre nyitott kapukat is láthatom, hogy ha nyitok rá egy térkaput. Gyorsan rájöttem, hogy ezt a rendszer nem hagyja, mivel szövetséges elleni támadóakciónak értékelné.
Azzal tisztában vagyok, hogy ezeket a kapukat használni tudom, már ha tudom, hogy ki nyitott a szövimre. Ha nem élőhalott, és van varázslói készültsége a szövimnek, akkor meg tudja nézni, és elmondhatja nekem. De ha ez nem lehetséges? Marad a nézzünk végig mindenkit módszer?
Ilyen információ közvetlenül (például varázslattal, vagy más közvetlen akcióval) nem deríthető ki. Egyéb stratégiai módszerekkel (amiket Te is emlíéettél) igen.
Ilyen információ közvetlenül (például varázslattal, vagy más közvetlen akcióval) nem deríthető ki. Egyéb stratégiai módszerekkel (amiket Te is emlíéettél) igen.
Akkor maradnak a taktikák... Reméltem, hogy van egyszerűbb. Akkor szedjük azokat össze...Ti milyeneket ismertek?
Ha a térkapu nyitást megelőzi gömbözés, akkor könnyebb, ha látszik a távolság, és, hogy fent vagy lentről, máris nem 400 szomszédot kell végignézni, hogy a tolvaj be tud-e menni. Térkapuval kapcsolatban milyen trükkök vannak?
Azt ismerem, hogy nyitok egy térkaput, nem használom, csak a bezáródása előtt, így ha addig nem fedezik fel, a lopás után már nem is fogják.
Egészen kellemes az is, hogy a szövetség tolija által megnyitott térkaput használja a szövetség többi tagja, és a toli elrejti őket a kíváncsi szemek elől...
Várom a további ötleteket
Hátha télleg nem akarod, hogy rájöjjenek, hogy te lopsz jól, teszed, hogyha a hírnév változásodat is megpróbálod megakadályozni. Mert ügyebár abból is kilehet deriteni ha lopkodsz
Hátha télleg nem akarod, hogy rájöjjenek, hogy te lopsz jól, teszed, hogyha a hírnév változásodat is megpróbálod megakadályozni. Mert ügyebár abból is kilehet deriteni ha lopkodsz
nemtom, en amig lopkodtam, mindig rogton a terkapu nyitasa utan csinaltam... hagy tudjak csak hogy kitol kell felni :D
Várom a további ötleteket
Half már ugyan említette futólag, de leírom én is a hírnév figyelés módszert.
A legfontosabb, hogy minden körváltás után shift-el nyisd meg új ablakban a pontlistát, írd be oda, hogy 200-at láthass, majd hagyd ott...
Ha lopnak, akkor nyitsz még1 ablakot shift+bal gombbal, és máris lesz egy új pontlista, meg egy régi egymás mellett.. Végignézed, hogy a környékeden kinek változott a pontja, amiből már csak 1-2 potenciális tolvajkodó lehet...
Azokra meg megpróbálsz tolvajkodni, és máris megvan, hogy a szövidhez ki ment be...
A legjobb, ha csinálsz rá egy script-et (hulláknak főleg), ami minden körváltás után, illetve előtt csinál egy "x.körváltáselőtt/után.txt"-t, amiből kiderítheted, hogy ki lopott az adott időben...
Ekkor még csak ott sem kell lenned.. Csak annyit kell tudnod, hogy mikor lopták a szövidet (vagy a hullát), egymás mellé teszed annak a körnek az elején, illetve a végén kiscript-elt txt-jét, és máris láthatod a változást...
Okos emberek persze megcsinálhatják azt is, hogy írnak egy progikát, ami 2 txt-t megvizsgál, kiirja azokat az orikat, amiknek a körben változott a hírnevük, és máris megvan a lopkodó csákó (legalábbis a szűk köre)... :D
Az előző módszerem persze működik varázslásokra is...
Tehát pl ha hadi vagy, általában ártóznak keményen a varisok... Ezzel a módszerrel ki lehet elég szépen szűrni, hogy ki az, aki naponta 3-4 alkalommal jár hozzád rengetni :D
director
02-07-2006, 17:33
Half már ugyan említette futólag, de leírom én is a hírnév figyelés módszert.
A legfontosabb, hogy minden körváltás után shift-el nyisd meg új ablakban a pontlistát, írd be oda, hogy 200-at láthass, majd hagyd ott...
Ha lopnak, akkor nyitsz még1 ablakot shift+bal gombbal, és máris lesz egy új pontlista, meg egy régi egymás mellett.. Végignézed, hogy a környékeden kinek változott a pontja, amiből már csak 1-2 potenciális tolvajkodó lehet...
Azokra meg megpróbálsz tolvajkodni, és máris megvan, hogy a szövidhez ki ment be...
A legjobb, ha csinálsz rá egy script-et (hulláknak főleg), ami minden körváltás után, illetve előtt csinál egy "x.körváltáselőtt/után.txt"-t, amiből kiderítheted, hogy ki lopott az adott időben...
Ekkor még csak ott sem kell lenned.. Csak annyit kell tudnod, hogy mikor lopták a szövidet (vagy a hullát), egymás mellé teszed annak a körnek az elején, illetve a végén kiscript-elt txt-jét, és máris láthatod a változást...
Okos emberek persze megcsinálhatják azt is, hogy írnak egy progikát, ami 2 txt-t megvizsgál, kiirja azokat az orikat, amiknek a körben változott a hírnevük, és máris megvan a lopkodó csákó (legalábbis a szűk köre)... :D
ezek amúgy tényleg jól használható módszerek.. csak annyit tennék hozzá h a szabályok nem nagyon engedik a scriptelést:)
ezek amúgy tényleg jól használható módszerek.. csak annyit tennék hozzá h a szabályok nem nagyon engedik a scriptelést:)
ez nem script ez egy lokalisan futo progi ami osszehasonlit ket txt filet :P
az lenne a script ha azt a txt filet progi hozna letre....
Ekkor még csak ott sem kell lenned..
A módszer jó, de
Sciptet nem szabad használni
Hulla lopásakor nem változik a hírnév
A módszer jó, de
Sciptet nem szabad használni
Hulla lopásakor nem változik a hírnév
épp akartam írni, hogy a hullára nem jó a dolog.
a másik: a szabályok viszont azt nem tiltják hogy körváltásonként összevessed a két pontlistát egy progival, csak azt, hogy az a progi belépkedjen hozzád és ott gyűjtse az adatokat amíg alszol... (konyhanyelvre lefordítva, lehet hogy ezt mondtátok, csak nekem nem esett le a dolog időben :p)
director
02-07-2006, 23:48
ez nem script ez egy lokalisan futo progi ami osszehasonlit ket txt filet :P
az lenne a script ha azt a txt filet progi hozna letre....
és pontosan ezt is írta, nem? tehát script.
Ma mar nehany elavult modszerrel is tokeletesen ki lehet iktatni ezt az egeszet :) Ha latom, hogy erosebb a szovi, akkor lopok (adott esetbe egy fel-elffel) 12-13at attol akit szedni akarok, es aztan pedig lopok egy 4-5 korrel felettem levo orit is, hogy a hirnevem pozitivba valtozzon, vagy ugyanez negativba. Rajonni eleg nehez...Na meg persze, erdemes megnyitni 9 korrel a kaput :) S a x+9. korben a korvaltas elott lopni, hogy azonnal zarodjon a kapu, persze akkor is egy szovisre..Szerintem kellokeppen kilehet jatszani, es ha jol csinalja az ember, lebukni keptelenseg.
director
02-16-2006, 14:10
Ma mar nehany elavult modszerrel is tokeletesen ki lehet iktatni ezt az egeszet :) Ha latom, hogy erosebb a szovi, akkor lopok (adott esetbe egy fel-elffel) 12-13at attol akit szedni akarok, es aztan pedig lopok egy 4-5 korrel felettem levo orit is, hogy a hirnevem pozitivba valtozzon, vagy ugyanez negativba. Rajonni eleg nehez...Na meg persze, erdemes megnyitni 9 korrel a kaput :) S a x+9. korben a korvaltas elott lopni, hogy azonnal zarodjon a kapu, persze akkor is egy szovisre..Szerintem kellokeppen kilehet jatszani, es ha jol csinalja az ember, lebukni keptelenseg.
jah, de ha egy szövi ellen elég sokat csinálod, akkor már éjjel-nappal nézik a kapukat, szóval nem árt vigyázni, hogy kire szállsz rá:)
katapult
11-26-2006, 17:29
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne: ha vki. térkaput nyit rám, leszabizok tud még lopni vagy sem
Előre is köszönöm válaszotok.:)
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne: ha vki. térkaput nyit rám, leszabizok tud még lopni vagy sem
Előre is köszönöm válaszotok.:)
sem :) majd ha visszajossz es nyit ujat, akkor :)
Cassandra
11-26-2006, 17:46
sem :) majd ha visszajossz es nyit ujat, akkor :)
Ne adj ötleteket, ezt így is már túl sokan alkalmazzák:D:D
Wolfschanze
11-26-2006, 20:31
Ha már itt tartunk engem az érdekelne, hogy:
1varival is lehet térkaput nyitni egy olyan orira, ahol 10000 var van?:cool:
Cassandra
11-26-2006, 20:40
Ha már itt tartunk engem az érdekelne, hogy:
1varival is lehet térkaput nyitni egy olyan orira, ahol 10000 var van?:cool:
Igencsak csekély az esélye, hogy sikerül.:)
Párszáz vari alatt megkisérelni sem érdemes.
Wolfschanze
11-26-2006, 20:43
Igencsak csekély az esélye, hogy sikerül.:)
Párszáz vari alatt megkisérelni sem érdemes.
De nincs erre valami képlet szerűség, hogy tudjam mire számítsak
Ha van 10000 varim akkor a tolis orinak hány vari kell hogy rám nyisson?:cool:
nem fugg attol, hogy a celorszagnak mennyi varija van.
Nincs rá számítás! van egy minimális vari mennyiség ami kell ahhoz hogy 100%-san tudj TK-t nyitni ez hekitől függ ahogy nő a hekid sztem egyre több vari kell :p és nem függ attól az ellenfélnek mennyi varija van!
Nincs rá számítás! van egy minimális vari mennyiség ami kell ahhoz hogy 100%-san tudj TK-t nyitni ez hekitől függ ahogy nő a hekid sztem egyre több vari kell :p és nem függ attól az ellenfélnek mennyi varija van!
hat... 100%ra tuti nincs.... :)
hat... 100%ra tuti nincs.... :)
Jó akkor csak 99 % :);)
Wolfschanze
11-26-2006, 20:53
Az kellemetlen
Smooth Scroller
11-26-2006, 22:27
te wolf, eleg gyorsan beugrik nalad a piros haragos szmajli. ugy kb. minden 2. hozzaszolasod ilyen lehet. lazits... :)
Wolfschanze
11-26-2006, 22:40
te wolf, eleg gyorsan beugrik nalad a piros haragos szmajli. ugy kb. minden 2. hozzaszolasod ilyen lehet. lazits... :)
Jólvan:)
Dehát amikor az ember mindent elront:(
Akkor kezd el gondolkodni a cselekedetei elott... :)
Wolfschanze
11-27-2006, 17:09
Akkor kezd el gondolkodni a cselekedetei elott... :)
Mostmár menni fog:cool:
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni? Az lenne a kérdésem, hogy ha térkaput nyitok egy országra, és átküldöm a tolvajaimat, hogy mérjék fel az épületeket, vagy a szövetségeseket, és sikerrel is járok, megszerzem az infót, akkor a lenyomozott ország kap e valamilyen értesitést erről az akciómról? Vagy fogalma sem lesz arról, hogy felmértem az épületeit? Hozzászólásokat előre is köszi!!!
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni? Az lenne a kérdésem, hogy ha térkaput nyitok egy országra, és átküldöm a tolvajaimat, hogy mérjék fel az épületeket, vagy a szövetségeseket, és sikerrel is járok, megszerzem az infót, akkor a lenyomozott ország kap e valamilyen értesitést erről az akciómról? Vagy fogalma sem lesz arról, hogy felmértem az épületeit? Hozzászólásokat előre is köszi!!!
Szia!
Ha sikerrel jársz, akkor nem kap erről értesítést. A térkapu azonban nyitva marad 10 körig, úgyhogy ha ez alatt a 10 kör alatt csinál egy térkapu felderítése varázslatot, akkor látja, hogy az ott van. Hogy mit csináltál, vagy csináltál-e valamit ezen keresztül, azt nem tudja, de ilyenkor lehet feltételezni, hogy valami történt.
Szia!
Ha sikerrel jársz, akkor nem kap erről értesítést. A térkapu azonban nyitva marad 10 körig, úgyhogy ha ez alatt a 10 kör alatt csinál egy térkapu felderítése varázslatot, akkor látja, hogy az ott van. Hogy mit csináltál, vagy csináltál-e valamit ezen keresztül, azt nem tudja, de ilyenkor lehet feltételezni, hogy valami történt.
Valamint ha úgy ártasz, hogy nem ártasz (pl gnómtól lopsz, akinek fenn a könyvtárkulcs, vagy gyújtogatnál, de rossz a gyufád, és 1 házat sem tudsz felgyújtani, vagy pl lopnál raktárat, de a raktárban nincs semmi), akkor sem ír neki infót...
Valamint ha úgy ártasz, hogy nem ártasz (pl gnómtól lopsz, akinek fenn a könyvtárkulcs, vagy gyújtogatnál, de rossz a gyufád, és 1 házat sem tudsz felgyújtani, vagy pl lopnál raktárat, de a raktárban nincs semmi), akkor sem ír neki infót...
A raktárnál kiírja, hogy elloptak 0 bála ételt, 0 öl fát stb...
A raktárnál kiírja, hogy elloptak 0 bála ételt, 0 öl fát stb...
Tényleg?!
Az gáz... :-)
Sorry
A penzlopast, ha 0-t viszel, akkor nem irja ki :)
(Hirnevnoveloknek ezt ajanlom!)
na szoval.
En ugy tudom hogy csak a tekercset nem irja ki.A többiből mindig kiirja ha lopsz es ne mviszel semmit.Természeres az információszerzó tolvajakciokat se irja ki...
Ugyhogy a hirnveezni akarok tekit lopjanak ne mast mert lebuknak (tapasztalat)
A pénz is jo! :)
Most teszteltem ;)
A pénz is jo! :)
Most teszteltem ;)
Csak angolnál tudtam tesztelni:
- You managed to penetrate the enemy defenses, but you could not steal any scrolls. - tekercsek
- You managed to penetrate the enemy defenses, but you could not steal any gold. - arany
- You stole 0 bushels of food, 0 cords of wood, 0 quintals of stone, 0 boards of clay, 0 lumps of metal, 0 weapons and 0 gems. - raktár
- You managed to penetrate the enemy defenses, but your thives could not kill any mages. - varigyilok
- You managed to penetrate the enemy defenses, but you could not set any houses on fire. - gyújtogatás
Ezekből csak ezt írta ki az ellenfél orijában:
2006-11-29 11:14:38 0 bushels of food, 0 cords of wood, 0 quintals of stone, 0 boards of clay, 0 lumps of metal, 0 weapons and 0 gems have been stolen!
Tehát csak a raktárlopást írja ki... A többi "láthatatlan" :-)
Ebben az esetben viszont Ati, azt se írja ki :-)
Tekercset is kiírja ha 0-t viszel, kivéve ha gnóm és fenn van a kulcs.
Tekercset is kiírja ha 0-t viszel, kivéve ha gnóm és fenn van a kulcs.
Cáf...
Előző üzimben volt a test...
Smooth Scroller
11-29-2006, 12:44
de tulajdonkeppen miert is nem irja ki...?
de tulajdonkeppen miert is nem irja ki...?
Logikus, hogy nem írja ki...
Hiszen nem loptak el semmit...
Akkor az események is valami ilyesminek kellene, hogy legyenek:
"Észrevettük, hogy valaki betört a könyvtárba, ellopott 0 ilyen, 0 olyan, 0 amolyan tekercset"
"Álmukban megpróbáltak varázslókat gyilkolni. 0 varázsló halt meg!"
Vagy valami hasonló :D
Nem olyan, hogy 0 varázsló holtan esik össze... mert az kicsit vicces lenne :)
vagy az éj leple alatt meggyilkoltak 0 elitet :)
(vagy a franctudja mi pontosan az esemény... nem nagyon kapok ilyeneket :)
-szerintem-
Nem olyan régen termelgettem. Akkor rengeteg ilyen üzim volt, hogy elloptak 0 ipari 0 gazdasági... Szal azt kiírja, ha nem gnóm vagy, illetve van tekid, ez tuti. Írtam is az ilyen hírnévlopóknak mindig, hogy lopjanak embert, ne töltsék nekem tele hülyeségekkel az eseményeket.
Sőt, olyat is láttam, hoyg megöltek 0 katonát, 0 védőt, és így tovább. Egyszer egy balek 5 sereggel meg is támadott, mert nem hallott a 10k értékes tolihatékonyságról, és azt hitte, semmim sincs otthon. Ez kb fél éve lehetett, ha azóta változott a dolog visszavonok mindent szívesen, de akkor még így ment.
Nem olyan régen termelgettem. Akkor rengeteg ilyen üzim volt, hogy elloptak 0 ipari 0 gazdasági... Szal azt kiírja, ha nem gnóm vagy, illetve van tekid, ez tuti. Írtam is az ilyen hírnévlopóknak mindig, hogy lopjanak embert, ne töltsék nekem tele hülyeségekkel az eseményeket.
Sőt, olyat is láttam, hoyg megöltek 0 katonát, 0 védőt, és így tovább. Egyszer egy balek 5 sereggel meg is támadott, mert nem hallott a 10k értékes tolihatékonyságról, és azt hitte, semmim sincs otthon. Ez kb fél éve lehetett, ha azóta változott a dolog visszavonok mindent szívesen, de akkor még így ment.
Lehetséges...
Meg lehet, hogy az angolban máshova van (mondjuk ezt kevésbé hiszem)
Valószínű nemrég javíthatták ezt..
Atis?
Synk bizots hogy ne mirja ki a tekercsek lopast .Igy kell hirnvezni ...
director
11-29-2006, 13:31
ez érdekes téma, mindenki máskép tudja:) :)
én úgy tapasztaltam, hogy a raktárat és a tekercset kiírja, az összes többit viszont nem (jó, a rúnát nem tudom, azt asszem sose próbáltam:D)
Synk bizots hogy ne mirja ki a tekercsek lopast .Igy kell hirnvezni ...
Én emberlopással szoktam hírnevezni ha úgy alakul, hogy feltámad rá a gusztusom:)
Na, most miattatok letesztelek mindent... :)
Igaz, hogy angol, de szerintem az ugyanaz :D
Adok 2 orit, aki tesztelni akar.
Magyarba! :D
- You managed to penetrate the enemy defenses, but you could not steal any scrolls. - tekercsek
- You managed to penetrate the enemy defenses, but you could not steal any gold. - arany
- You stole 0 bushels of food, 0 cords of wood, 0 quintals of stone, 0 boards of clay, 0 lumps of metal, 0 weapons and 0 gems. - raktár
- You managed to penetrate the enemy defenses, but your thives could not kill any mages. - varigyilok
- You managed to penetrate the enemy defenses, but you could not set any houses on fire. - gyújtogatás
- You managed to kill 0 soldiers, 0 defenders, 0 attackers, 0 elites, 0 archers and 0 horsemen. - katonagyilok
- You managed to penetrate the enemy defenses, but you could not kidnap anyone. - emberlopás
- You managed to penetrate the enemy defenses, but you could not steal any runes. - rúnalopás
Ezekből ezeket írta ki az ellenfél orijában:
- 0 bushels of food, 0 cords of wood, 0 quintals of stone, 0 boards of clay, 0 lumps of metal, 0 weapons and 0 gems have been stolen!
- During the dark of the night, 0 soldiers, 0 defenders, 0 attackers, 0 elites, 0 archers and 0 horsemen were killed!
Tehát a rakilopás, és a katonák gyilkolása...
Mondjuk mind2 poénos ilyen szövegkörnyezetben.... :-)
Ezzel az összeset leteszteltem... Fellebbezésnek helye nincs :)
vBulletin® v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.